Άγκυρα: «Κόβουμε βυθοτεμάχια & ξεκινάμε σεισμικές έρευνες έξω από την Κρήτη» – Τα λόγια της ΕΕ αποδείχτηκαν του «αέρα»

Άγκυρα: «Κόβουμε βυθοτεμάχια & ξεκινάμε σεισμικές έρευνες έξω από την Κρήτη» – Τα λόγια της ΕΕ αποδείχτηκαν του «αέρα»

Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού απαντώντας έτσι με πράξεις στα «λόγια στήριξης του αέρα» της ΕΕ.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε και το «κόψιμο» βυθοτεμαχίων!

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Τι αξία έχουν τώρα οι λεκτικές στηρίξεις της ΕΕ; Αυτή που είχαν πάντα, μηδενική. Μόνο στην Αθήνα ευχαριστιούνται κάποιοι να πιστεύουν ότι θα έρθουν ΗΠΑ και ΕΕ για να σώσουν την χώρα όταν θα φτάσουμε στο σημείο «της μη επιστροφής». 

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ έχει αναρτήσει χάρτες που δείχνουν ότι οι Τούρκοι δεν εποφθαλμιούν μόνο τα ανατολικά της Κρήτης αφού μαζί με την Λιβύη έχουν βάλει στο «στόχαστρο» και τα οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης και μάλιστα έχουν βλέψεις και για οικόπεδα εντός του  Ιονίου Πελάγους.

Σε λίγο γεωτρήσεις και έξω από το Σούνιο…

 

https://www.pronews.gr/

Share this post