Άγκυρα προς ΕΕ και Ελλάδα: «Αν ανοίξουμε την δίοδο της Σμύρνης θα σας στέλνουμε ημερησίως 35.000 αλλοδαπούς»

Άγκυρα προς ΕΕ και Ελλάδα: «Αν ανοίξουμε την δίοδο της Σμύρνης θα σας στέλνουμε ημερησίως 35.000 αλλοδαπούς»

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το μέγιστο όπλο της εναντίον της ΕΕ και της Ελλάδας που είναι η απειλή να ανοίξει την «αποθήκη» ταλαιπωρημένων ανθρώπων που έχει δημιουργήσει στο έδαφός της και να τους κατευθύνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα με σκοπό να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση.

«Αν ανοίξουμε τη δίοδο στη Σμύρνη θα περνούν την ημέρα 30.000- 35.000 πρόσφυγες» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε αν ανοίγαμε την Σμύρνη. Δεν απειλώ την Ευρώπη. Απλά κάνω μια διαπίστωση» κατά τα άλλα δεν απειλεί…

Η Άγκυρα θέλει να υπενθυμίσει στην ΕΕ τι θα μπορούσε να πράξει σε περίπτωση που αποοφάασιζε όντως να της επιβάλλει βαριές κυρώσεις.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για το προσφυγικό σε αντίθεση με την Άγκυρα.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, 8.000 γκιουλενιστές διέφυγαν
στην Ελλάδα.

Το ζήτημα με τους πρόσφυγες δεν είναι καθόλου αστείο και αφορά άμεσα την Ελλάδα καθώς θα είναι το πρώτο «θύμα» μιας τέτοιας ενέργειας ενώ κατά την προηγούμενη ανθρωπιστική κρίση του 2015 όλοι είδαμε πόση… «αλληλεγγύη» επέδειξαν οι Ευρωπαίοι στους Έλληνες όταν όλοι «σφραγίζαν» τα σύνορά τους και απέφευγαν να αναλάβουν το μερίδιο μεταναστών και προσφύγων που τους αναλογούσε.

http://www.skai.gr/news/world/article/410305/nees-apeiles-tis-aguras-sti…

Share this post