Άγριες συγκρούσεις στη Λιβύη: «Τουρκικά μαχητικά χτυπούν δυνάμεις του Χαφτάρ!» – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τρίπολη

Άγριες συγκρούσεις στη Λιβύη: «Τουρκικά μαχητικά χτυπούν δυνάμεις του Χαφτάρ!» – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τρίπολη

«Γερό πόδι» αποκτά όπως φαίνεται η Τουρκία στην Λιβύη μετά την αναφορά ύπαρξης πολεμικών αεροσκαφών της στην πρωτεύουσα Τρίπολη, κάτι που αποδεικνύει ότι η εμπλοκή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην χώρα είναι βαθιά και πολύ μεγαλύτερη από ότι εκτιμούσαν πολλοί ειδικοί αναλυτές. 

Σύμφωνα με έγκυρο αμυντικό portal, οι δυνάμεις του Χαφτάρ αναγνώρισαν «τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη» που προσγειώθηκαν νότιας της Τρίπολης μετά τη διεξαγωγή αποστολής εναντίον δυνάμεων του LNA.

Μιλάμε για μια εξέλιξη που αλλάζει όλα τα δεδομένα στην περιοχή, υπερφαλαγγίζει την χώρας μας σε Αιγαίο και  Α.Μεσόγειο και δίνει στην τουρκική πολεμική αεροπορία, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, την δυνατότητα επιθετικών αποστολών πιθανόν και κατά της Ελλάδος από την Λιβύη, ενώ ταυτόχρονα συγχρονίζει τις προσπάθειες της Άγκυρας για ΑΟΖ μέχρι τις λιβυκές ακτές.

Oded Berkowitz@Oded121351

– photos of an airstrike on Mitiga International Airport in . claims the airstrike targeted a “Turkish aircraft” when it landed after conducting a mission against LNA forces south of .

25 people are talking about this

Μετά και τις σημερινές δηλώσεις του στρατηγού ε.α. κ. Μανωλάκου και τις χθεσινές του ΥΠΑΜ κ. Αποστολάκη στις ΗΠΑ, αποκαλύπτονται πλέον οι εντελώς ανεξέλεγκτες κινήσεις και σχέδια της Τουρκίας, σε μια περιοχή από το Αιγαίο έως την Τρίπολη της Λιβύης όπως φαίνεται, κάτι που έχει προβληματίσει έντονα για πρώτη φορά την ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Μιλάμε όμως με νηφαλιότητα για ένα σαφές σχέδιο αναβίωσης της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας, παράλληλα με την προσπάθεια οριοθέτησης ΑΟΖ εντός της ελληνικής ΑΟΖ κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου.

Σύμφωνα με άρθρο μας  το βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν στην επικράτεια της Λιβύης αποκαλύπτεται  μέσω κοινωνικών δικτύων και ανεπίσημων πληροφοριών.

Η Τουρκία τις τελευταίες ώρες έχει ενεργοποιήσει κάθε διπλωματικό χαρτί για να επέλθει συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με τους τζιχαντιστές στην Λιβύη (οι οποίοι βρίσκονται στην Τρίπολη)  σε μια καταφανέστατη προσπάθεια να φέρει την χώρα μας προ τετελεσμένων γεγονότων.

Μιλάμε για μια λιβυκή κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία περιορίζεται στα όρια της πρωτεύουσας Τρίπολης και των πέριξ περιοχών, ενώ μεγάλο παραθαλάσσιο κομμάτι ελέγχει ήδη ο στρατηγός Χαφτάρ.

Οι Τούρκοι εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα κινούμενοι νοτίως της Κρήτης, μεταφέρουν οπλικά συστήματα, θωρακισμένα οχήματα, τζιχαντιστές αλλά και εν ενεργεία αξιωματικούς ως εκπαιδευτές με διάφορους τρόπους στην Λιβύη.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί στην Λιβύη με την αποστολή οπλικών συστημάτων και μισθοφόρων της περιβόητης οργάνωσης SADAT, σε ευθεία σύγκρουση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και την Μόσχα που στηρίζει το Λύβιο στρατηγό Χαφτάρ.

Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη παράδοση μιας και πριν μήνες είχαμε παράδοση οχημάτων στην κυβέρνηση της Τρίπολης και τους Τζιχαντιστές.

Πληροφορίες του διεθνούς τύπου φέρουν Τζιχαντιστές που ευρίσκονται στο τουρκικό έδαφος, να έχουν μεταφερθεί κατά εκατοντάδες με πλοία στην Λιβύη.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

Ένα τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα από Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος προς το παρόν παρακολουθούν απλά τα τεκταινόμενα.

Η Τουρκία προσπαθεί εναγωνίως να χαράξει «γκρίζες ζώνες»  ανάμεσα σε Αιγαίο, Κρήτη, Κύπρο και Αίγυπτο, ικανοποιώντας παράλληλα και άλλους.

Τούρκος  υποναύαρχος στις 21 Νοεμβρίου σε σεμινάριο στην «Ακαδημία Εθνικής Αμυνας» της Τουρκίας,  με θέμα «Η σημασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τα προβλήματα» έδειξε τις προθέσεις της Άγκυρας.

Εκεί ο Γιαϊγτζί μιλώντας σε αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε πως «η Ελλάδα καταπατά οικόπεδα της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Ουσιαστικά με την αναφορά αυτή ο ίδιος δεν υπολογίζει ούτε το Καστελλόριζο αλλά ούτε την Κρήτη και επαναφέρει τη θεωρία του αυτή της ένωσης της ΑΟΖ Τουρκίας με αυτή της Λιβύης.

Share this post