«Άλλα κόλπα»…Κάποτε ήταν απλά επιστημονική πραγματικότητα, τώρα όμως ;

«Άλλα κόλπα»…Κάποτε ήταν απλά επιστημονική πραγματικότητα, τώρα όμως ;

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα του να φορτώνονται γνώσεις κατευθείαν στον εγκέφαλό σας, χωρίς διάβασμα και μελέτη;

Το πέρασμα γνώσεων κατευθείαν στον εγκέφαλό όπως και στο έργο «The Matrix», θα μπορούσε να σύντομα να είναι μια διαδικασία όπως ο ύπνος πιστεύουν οι επιστήμονες! Ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει έναν προσομοιωτή που μεταφέρει γνώση απευθείας στον εγκέφαλο του ανθρώπου, μαθαίνοντάς του πράγματα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις τωρινές μεθόδους εκμάθησης.

Αυτό, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αποτελεί τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη προηγμένου λογισμικού που θα κάνει την άμεση εκμάθηση σε στυλ Matrix, πραγματικότητα. Στην ταινία Matrix,, ο πρωταγωνιστής Neo είναι σε θέση να μάθει το kung fu μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφού η πολεμική τέχνη «φορτωθεί» κατευθείαν στον εγκέφαλό του.

Ερευνητές από τα εργαστήρια HRL, που εδρεύουν στην Καλιφόρνια, λένε ότι έχουν βρει έναν τρόπο ενίσχυσης της μάθησης, σε πολύ μικρότερη κλίμακα βέβαια από την ταινία του Χόλιγουντ. Μελέτησαν τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ενός εκπαιδευμένου πιλότου και κατόπιν μετέφεραν τα δεδομένα σε άλλους ανθρώπους που μάθαιναν να πετούν ένα αεροπλάνο σε ρεαλιστικό προσομοιωτή πτήσης

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, διαπίστωσε ότι τα άτομα αυτά βελτίωσαν τις ικανότητές τους και εκτέλεσαν ορισμένες ασκήσεις πολύ καλύτερα από ότι οι άλλοι εκπαιδευόμενοι.

Φυσικά κάτι τέτοιο ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, ΩΣΤΟΣΟ δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το τυράκι αλλά και τη φάκα.

Τέτοιες υπερ-ικανότητες θα υποσχεθούν λογικά οι παγκοσμιοποιητές για να μας πείσουν να πάρουμε ορισμένα εμφυτεύματα, δίνοντάς τους έτσι απόλυτη κυριαρχία επάνω μας.

Θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς όλα όσα προωθούνται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ετοιμάζουν το έδαφος για την έλευση του παγκόσμιου ηγέτη.

el.gr

Share this post