Άχρηστη Η Ελληνική S-300 Πως Το Ισραήλ Τους Εξουδετέρωσε Στην Συρία Και Πως Η Τουρκική Αεροπορία Μπορεί Να Τους Στοχοποιήσει Στην Κρήτη Που Βρίσκονται!

Άχρηστη Η Ελληνική S-300 Πως Το Ισραήλ Τους Εξουδετέρωσε Στην Συρία Και Πως Η Τουρκική Αεροπορία Μπορεί Να Τους Στοχοποιήσει Στην Κρήτη Που Βρίσκονται!

Τα Ρωσικά Συστήματα Εναέριας Άμυνας S-300 που παραδόθηκαν στη Συρία επέδειξαν την απόλυτη αναποτελεσματικότητα τους κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιουλίου, γράφει η Ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Avia.pro.

Η αναποτελεσματικότητα των S-300 στην Συρία είναι πιο εμφανής, δεδομένου ότι θεωρούνται σήμερα τα πιο μεγάλης εμβέλειας Αντιαεροπορικά Συστήματα του Στρατού του Assad, αλλά η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει σουρωτήρι τον Συριακό εναέριο χώρο, χτυπώντας εκατοντάδες στόχους.

Οι εμπειρογνώμονες του ειδησεογραφικού πρακτορείου επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της επιθέσης του, εκτοξεύοντας έξω από την αποτελεσματική περιοχή στόχευσης των Συστημάτων S-300.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αποτελεσματικότητα των Εναέριων Αμυντικών Συστημάτων της Συρίας θα μπορούσε να βελτιωθεί με τη μεταφορά των Συστοιχίων πιο κοντά στην Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τους ίδιους τους S-300, διότι θα ήταν σχεδόν σίγουρα Στόχοι Εντός Εμβέλειας από τους Ισραηλινούς.

Το άρθρο της Ρωσικής ιστοσελίδας τελειώνει με ένα μάλλον απροσδόκητο μήνυμα: Εάν η Μόσχα θέλει να αλλάξει δραστικά την κατάσταση, θα πρέπει να στείλει τα Συστήματα S-400 στη Συρία, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια.

Και αυτό πλέον ισχύ και για του Ελληνικούς S-300, διότι η Τουρκική  Αεροπορία διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην Ελλάδα, είμαστε στον 2019 και όχι στο 1996!

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης     email:spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post