Έκθεση σοκ για Δύση: Mονόδρομος για τον B. Πούτιν η καταστροφή της Ουκρανίας με κατάληψη Οδησσού και δημιουργία “Νέας Ρωσίας”.

Έκθεση σοκ για Δύση: Mονόδρομος για τον B. Πούτιν η καταστροφή της Ουκρανίας με κατάληψη Οδησσού και δημιουργία “Νέας Ρωσίας”.

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας.

Ανάλυση που διαλύει τις ψευδαισθήσεις της Ουκρανίας αλλά και της Δύσης δημοσιεύτηκε σε ρωσική έκθεση η οποία χρεώνει στον Β. Πούτιν το “μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος” το οποίο συντελέστηκε το 2014.

Ποιο είναι αυτό; Η μη δημιουργία της “Νέας Ρωσίας” και η κατάληψη της Οδησσού.

Η Οδησσός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους Ρώσους και είναι πιο σημαντική και από το… Ντονέτσκ αυτή τη στιγμή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ένα ακόμη σημείο που μπορούν να συνεργαστούν Ρωσία και Τουρκία αν και δεν αναφέρεται (ακόμη) ρητά στην έκθεση.

Αυτό είναι η αποστολή μισθοφόρων τζιχαντιστών στην Υπερδνειστερία στα πρότυπα της Συρίας, του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα του Ντονμπάς. Αυτό μπορεί να είναι το επόμενο στάδιο το οποίο θα τινάξει στον αέρα την περιοχή ανοίγοντας ακόμη ένα μέτωπο.

Στο σημείο αυτό να προσέξουμε και τον χάρτη όπως διαμορφώνεται μετά την NOTAM και την NAVTEX των Ρώσων με τις οποίες έκλεισε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο στην περιοχή. Αγγίζει και την Οδησσό.

Στόχος η Υπερδνειστερία – Μεταφέρουν δυνάμεις Μολδαβία και Ουκρανία.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με την Υπερδνειστερία.

“Η Μολδαβία και η Ουκρανία ετοιμάζονται να κτυπήσουν την ρωσική στρατιωτική βάση στην Υπερδνειστερία. Οι δύο χώρες μετακινούν από κοινού δυνάμεις στα σύνορα με την Υπερδνειστερία” τονίζουν.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζουν

“Η Ουκρανία ενισχύει τα σύνορα με την Μολδαβία και την Υπερδνειστερία. Στις 15 Απριλίου δημοσιεύτηκε βίντεο με μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού των ΕΔ της Ουκρανίας να κινείται προς την Οδησσό.

Οι μεταφορές γίνονται επίσης με μεταφορικά αεροσκάφη

ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ – ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ

“Η Ρωσία μπορεί να ανοίξει ακόμη ένα μέτωπο στην δυτική κατεύθυνση το οποίο δεν θα μπορέσει να κρατήσει. Στόχος του Κιέβου και του Κισινάου είναι η Υπερδνειστερία.

Το Κρεμλίνο μπορεί να υπερασπιστεί το Ντονμπάς με το οποίο έχει κοινά σύνορα αλλά πως θα υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία που βρίσκεται μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας;

Το μεγάλο στρατηγικό σφάλμα του Πούτιν

“Αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος του Πούτιν που ανάγεται στο 2014 όταν όλη η ΝΑ Ουκρανία από το Χάρκοβο μέχρι την Οδησσό ήταν έτοιμη για ένωση με την Ρωσία σύμφωνα με το σενάριο “τύπου Κριμαίας”.

Αν το είχε κάνει τότε ο Πούτιν, τότε θα είχε διάδρομο προς την Υπερδνειστερία μέσω της Οδησσού. Ομως δεν το έκανε και τώρα αντιμετωπίζει ένα στρατηγικό μειονέκτημα.

Οταν ξέσπασαν τα γεγονότα του 2014 στην Οδησσό, ο Πούτιν φοβήθηκε και δεν πήρε την πόλη. Τώρα πληρώνουμε το λάθος του.

Η ιστορία έδειξε πως το θέμα της “Νέας Ρωσίας”, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, έπρεπε να είχε λήξει.

Αυτό δεν έγινε με συνέπεια:

  1. Να μην ασκεί μεγάλη πίεση στο Κίεβο μέσω του ελέγχου μεγάλων περιοχών
  2. Καταστράφηκε η ρωσική πολιτική προς την Μολδαβία με αποτέλεσμα η Υπερδνειστερία να είναι απομονωμένη και μεταξύ δύο εχθρών.

Όταν στις αρχές του 1990 τέθηκε θέμα ένωσης Μολδαβίας και Ρουμανίας πετώντας εκτός ότι ρωσικό υπήρχε, σημαία, αλφάβητο (από κυριλλικό έγινε λατινικό) μπορέσαμε και σώσαμε το Κισινάου με την βοήθεια του ρωσικού ειρηνευτικού Σώματος.

Απαραίτητη η Οδησσός αν δεχτεί επίθεση η Υπερδνειστερία

Η Υπερδνειστερία είναι στην πραγματικότητα ένας θύλακας στην καρδιά της Ευρώπης ο οποίος είναι πλέον στα πρόθυρα αφομοίωσης από την Μολδαβία και Ρουμανία. Βασίζονται στην ύπαρξη τους στις ρωσικές δυνάμεις ενώ από το 2006 βρίσκονται σε οικονομική απομόνωση από την γειτονική χώρα και την Ουκρανία.

Τώρα το γεωπολιτικό αυτό πρότζεκτ του Κρεμλίνου απειλείται από το Κίεβο

Υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο Μολδαβία και Ουκρανία ενώνονται και επιτίθενται για να καταλάβουν την Υπερδνειστερία. Αν δεχτούν κτύπημα οι ρωσικές δυνάμεις, τότε απαντούν από Νότια και Βορειοανατολικά.

Αυτό το σενάριο μπορεί να συνοδευτεί με επίθεση στον θύλακα του Καλίνιγκραντ. Η Μόσχα για να το υπερασπιστεί πρέπει να διέλθει από τον Διάδρομο Suwalki.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να “κόψουμε” μέσω Οδησσού από την Κριμαία.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Μολδαβία έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι χρήση βίας εναντίον της Υπερδνειστερίας με την βοήθεια του ΝΑΤΟ, κυρίως των Ρουμάνων.

Ένα ακόμη σενάριο είναι η είσοδος μισθοφορικών παραστρατιωτικών δυνάμεων εναντίον του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος.

Και τότε πως η Ρωσίας θα αντιδράσει; Πώς θα βομβαρδίσει και πως θα στείλει δυνάμεις; μέσω Ρουμανίας; Ουκρανίας;

Η δεύτερη επιλογή είναι να αφήσουμε την Υπερδνειστερία να ενσωματωθεί ειρηνικά από την Ρουμανία. Μέχρι τότε το Κίεβο και το Βουκουρέστι θα το “στραγγαλίζουν” οικονομικά και θα δίνουν διαβατήρια στους κατοίκους του όπως κάνουν μέχρι τώρα.

Η ρουμανική υπηκοότητα είναι διαβατήριο προς την ΕΕ. Τώρα στην κατάσταση που είναι δεν έχουν καμία τύχη. Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει κοινό σύνορα με την Ρωσία, οπότε το πλησιέστερο οικονομικό κέντρο είναι η Δύση για την Υπερδνειστερία.

Μονόδρομος η “Νέα Ρωσία” και η κατάληψη της Οδησσού

Σε 1-2 γενιές τα φιλορωσικά αισθήματα των κατοίκων της Υπερδνειστερίας θα εξαφανισθούν και τότε η Ρουμανία θα απορροφήσει τόσο την Υπερδνειστερία όσο και την Μολδαβία.

Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει μόνο με την δημιουργία της “Νοβορόσια” (Νέας Ρωσίας) και την δημιουργία κοινών συνόρων μεταξύ Ρωσίας και Υπερδνειστερίας ώστε να υπάρχει οικονομική συνεργασία, πολιτιστική ανταλλαγή.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο τελευταίος θύλακας μας στην Ευρώπη θα εξαφανιστεί” καταλήγει η ρωσική έκθεση.

 

warnews247.gr

Share this post