Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας από Β.Πούτιν: Θέτει σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση την Αμυντική βιομηχανία & προετοιμάζει επιστράτευση

Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας από Β.Πούτιν: Θέτει σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση την Αμυντική βιομηχανία & προετοιμάζει επιστράτευση

Εντείνεται η ανησυχία και το μυστήριο γύρω από την έκτακτη σύγκληση της Δούμα καθώς ο Β.Πούτιν συγκάλεσε ταυτόχρονα και έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Προφανώς κάτι σοβαρό συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διατάγματα για την μετάβαση σε “πολεμική οικονομία”. Κάποιες λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές κάνουν λόγο για διαδικασίες επιστράτευσης και για νόμους που δίνουν υπερεξουσίες προκειμένου το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα να τεθεί σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση.

Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει επέκταση του πολέμου στην Ουκρανία. Χάρκοβο, Οδησσός ή ακόμη και ενίσχυση των δυνάμεων στον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν ξαφνικά μετά από τόσους μήνες πολέμου ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία. Γιατί τώρα και γιατί ξανά μετά από τόσο καιρό;

Bίντεο: Η έναρξη του συμβουλίου Ασφαλείας

Διάταγμα “πολεμικής οικονομίας”

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για ειδικά μέτρα στην οικονομία κατά τη διάρκεια ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για το δικαίωμα της ρωσικής κυβέρνησης να θεσπίσει ειδικά μέτρα στον οικονομικό τομέα για να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, άλλα στρατεύματα, στρατιωτικοί σχηματισμοί και φορείς θα διεξάγουν αντιτρομοκρατικές και άλλες επιχειρήσεις εκτός του εδάφους της Ρωσίας.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα ειδικά μέτρα μπορούν, μεταξύ άλλων, να προβλέπουν:

την εκτέλεση δραστηριοτήτων από ομοσπονδιακές εκτελεστικές αρχές, εκτελεστικές αρχές άλλων οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τοπικές κυβερνήσεις και οργανισμούς, τη διαδικασία χρηματοδότησής τους και την επιμελητεία τους.

Επιπλέον, το διάταγμα περιλαμβάνει την προσωρινή επανενεργοποίηση των ικανοτήτων και των εγκαταστάσεων κινητοποίησης καθώς και την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων του κρατικού αποθεματικού.

Στα ειδικά μέτρα περιλαμβάνεται η νομική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μεμονωμένους οργανισμούς, τα δομικά τους τμήματα και των εγκαταστάσεων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας και των προϋποθέσεων για εργασία εκτός των καθορισμένων ωρών, τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και μη εργάσιμες αργίες, παρέχοντας ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.

Σύμφωνα με το νόμο, εάν η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφασίσει να θεσπίσει ειδικά μέτρα, τα νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από την οργανωτική και νομική μορφή και τη μορφή ιδιοκτησίας τους, δεν δικαιούνται να αρνηθούν τη σύναψη συμφωνιών, κρατικών συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών, εκτέλεση εργασιών, παροχή υπηρεσιών για τη διασφάλιση της διεξαγωγής αντιτρομοκρατικών και άλλων επιχειρήσεων εκτός του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, άλλα στρατεύματα, στρατιωτικούς σχηματισμούς και φορείς.

Αυτό ισχύει για συμβάσεις που συνάπτονται σύμφωνα με τους νόμους αριθ. 44-FZ “Σχετικά με το σύστημα συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών, έργων”.

Επιπλέον, μειώνεται ο χρόνος για τη σύναψη κρατικών συμβάσεων στο πλαίσιο της κρατικής εντολής άμυνας.

Προβλέπει επίσης αύξηση ή μείωση κατόπιν πρότασης μεμονωμένων κρατικών πελατών (το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και η Εθνική Φρουρά) το ποσό των αγαθών, το χρόνο της εργασίας ή της υπηρεσίας.

Το επεξηγηματικό σημείωμα σημειώνει ότι «λόγω των συνθηκών διεξαγωγής στρατιωτικής επιχείρησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατιωτικών σχηματισμών και αντιτρομοκρατικών και άλλων επιχειρήσεων εκτός του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και, ειδικότερα λόγω επιχείρησης στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και της Ουκρανίας, αυξήθηκε βραχυπρόθεσμα η ανάγκη για επισκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και την παροχή υλικών και τεχνικών μέσων.

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι η ανάγκη άμεσης κάλυψης αυτών των αναγκών, ιδίως στο πλαίσιο των κυρώσεων και των περιοριστικών μέτρων κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων, θα απαιτήσει προσωρινή εστίαση των προσπαθειών σε ορισμένους τομείς, την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων των οργανισμών του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της κινητοποίησης, και της οργάνωσης και υποστήριξης πόρων για παραδόσεις στο πλαίσιο της κρατικής αμυντικής εντολής.

Για αυτό, η κυβέρνηση καλείται να παράσχει τις εξουσίες που αναφέρονται στο νόμο.

Διαβάστε επίσης: H Ρωσία μεταπίπτει επίσημα σε “πολεμική οικονομία”! – Επιβεβαίωση WarNews247

Ξαφνική ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ

Ταυτόχρονα, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της να μην εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας και να το εγκαταλείψουν αμέσως εάν δεν το έχουν κάνει ακόμη.

“Η κατάσταση ασφαλείας σε όλη την Ουκρανία εξακολουθεί να είναι βίαιη και απρόβλεπτη λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιθέσεων από τη Ρωσία, με ενεργές μάχες στη χώρα και αβέβαιες συνθήκες ασφαλείας. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να μην εισέρχονται στην Ουκρανία και εκείνους στην Ουκρανία να αναχωρούν αμέσως χρησιμοποιώντας ιδιωτικά διαθέσιμες επιλογές χερσαίας μεταφοράς, εάν είναι ασφαλές να γίνει αυτό», αναφέρεται στο μήνυμα.

Η πρεσβεία ζητά επίσης από τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και τις οργανωμένες εκδηλώσεις, καθώς μπορούν να γίνουν στόχος του ρωσικού στρατού οπουδήποτε στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών περιοχών.

Επιπλέον, η αμερικανική διπλωματική υπηρεσία δημοσίευσε οδηγίες σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης:

Εάν ακούσετε μια δυνατή έκρηξη ή αν ενεργοποιηθούν οι σειρήνες, αναζητήστε αμέσως κάλυψη. Εάν βρίσκεστε σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο, πηγαίνετε στο χαμηλότερο επίπεδο της κατασκευής με τους λιγότερους εξωτερικούς τοίχους, παράθυρα και ανοίγματα. κλείστε όλες τις πόρτες και καθίστε κοντά σε έναν εσωτερικό τοίχο, μακριά από παράθυρα ή ανοίγματα.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, αναζητήστε αμέσως κάλυψη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, ξαπλώστε και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.

Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και αν αναχαιτιστεί ο εισερχόμενος πύραυλος ή το drone, η πτώση συντριμμιών αντιπροσωπεύει σημαντικό κίνδυνο.

Μετά την επίθεση, μείνετε μακριά από τυχόν συντρίμμια και παρακολουθήστε τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για επίσημη καθοδήγηση.

“Η κατάσταση ασφαλείας σε ολόκληρη την Ουκρανία είναι εξαιρετικά ασταθής και οι συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν χωρίς προειδοποίηση. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή τους για την ασφάλεια”, ανέφερε η πρεσβεία.

Νωρίτερα, η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζήτησε επίθεση σε κυβερνητικούς θεσμούς στο Κίεβο και ειδικότερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Εκεί πιστεύουν ότι η προμήθεια συστημάτων εκτοξευτών HIMARS στην Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο πιο κοντά.

warnews247.gr

Share this post