Ένας καλός Dealer και ένας ανίκανος πρωθυπουργός! Μετά τις εταιρείες εμβολίων, τους “νονούς” των ανεμογεννητριών, τους ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ήρθε η ώρα… των ασφαλιστικών εταιρειών για να κονομήσουν.

Ένας καλός Dealer και ένας ανίκανος πρωθυπουργός! Μετά τις εταιρείες εμβολίων, τους “νονούς” των ανεμογεννητριών, τους ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ήρθε η ώρα… των ασφαλιστικών εταιρειών για να κονομήσουν.

Του Άρη Σπίνου

Είναι προφανές ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Μητσοτάκης πάντα ήθελε να γίνει ένας καλός πωλητής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να στερήσει από τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί το δικαίωμα να εξετάζονται δωρεάν για τον κορωνοϊό στις δημόσιες δομές υγείας, και να υποχρεώνει εκατομμύρια πολίτες κάθε εβδομάδα να κάνουν διαγνωστικά Test σε ιδιωτικά κέντρα, προχώρησε σε μια σοκαριστική αποκάλυψη από το βήμα της Βουλής για τις μελλοντικές του βλέψεις.

Μπορεί τόσο καιρό ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε να βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε) για τους απαράδεκτους και κυνικούς ισχυρισμούς του ότι οι πολίτες που κλαίνε τώρα στα αποκαΐδια των σπιτιών τους, έπρεπε να είχαν φροντίσει να τα… ασφαλίσουν, κανείς δεν περίμενε όμως ότι θα ακουστούν αντίστοιχες απόψεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας! Τελικά δεν τα έλεγε τυχαία!

«Οικισμοί αλλά και σπίτια κοντά ή μέσα στις δασικές θα οφείλουν να διέπονται από ειδικές πυρίμαχες προδιαγραφές κατασκευής. Έχω ήδη δώσει εντολή στον αρμόδιο υφυπουργό περιβάλλοντος να εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Όπως βέβαια θα πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον η ασφάλισή τους. Η ασφάλιση συνολικά της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο πρωθυπουργός και άφησε άφωνους όσους τον παρακολουθούσαν.

Δηλαδή οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν να ασφαλίσουν τα σπίτια τους από φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους και ότι άλλο συνεπάγεται με τις φυσικές καταστροφές! Θα αποτελεί προϋπόθεση η ασφάλεια Κατοικίας μαζί με την πολεοδομική άδεια.

Πλέον η κυβέρνηση δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει τη στήριξή της στα ιδιωτικά συμφέροντα και αυτό είναι ένα γεγονός που προκαλεί τρόμο και απέχθεια.

Φήμες λένε ότι αυτή την ώρα οι ασφαλιστικές εταιρίες ανοίγουν σαμπάνιες στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

edolio5.blogspot.com

Share this post