Έξαλλος ο Βελόπουλος με δημοσιογράφο για τις επιστολές του Ιησού – «Με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις»

Έξαλλος ο Βελόπουλος με δημοσιογράφο για τις επιστολές του Ιησού – «Με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις»

Χαμός σε συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου
Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην εκπομπή One talk, στον τηλεοπτικό σταθμό One channel όταν ο παρουσιαστής, Δημήτρης Μανιάτης τον ρώτησε για τις περιβόητες επιστολές του Ιησού Χριστού που πουλούσε στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

«Με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις», ήταν η πρώτη απάντηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης. Για να συνεχίσει λέγοντας πως ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν. Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι». «Λες για παράδειγμα η Πολιτεία του Πλάτωνος, ή Αριστοτέλους Πολιτεία, πού τα βρήκαμε αυτά, ξέρεις; Τα έπαιρναν οι μοναχοί, αντέγραφαν τις περγαμηνές, τα έκαναν κώδικες και έγγραφα, τα έβαλαν στις βιβλιοθήκες και μετά από χρόνια πήγε ένας Βελόπουλος. Έπαιρνες από τη βιβλιοθήκη τον κώδικα και έβλεπες: ‘’Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Πλάτωνας, Αριστοτέλης’’, επιστολές του τάδε προς τον τάδε. Υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου, πηγαίνετε εκεί, εγώ έχω προκαλέσει» συμπλήρωσε. «Είναι ένα βιβλίο, το οποίο έχει χειρόγραφα πολλών πραγμάτων, δεν πουλάω χειρόγραφα του Ιησού, είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στα χειρόγραφα της Μονής Διονυσίου.

Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα που είναι πολλά, είναι και του Πλάτωνα, έχει και δυο – τρεις επιστολές, οι οποίες αναφέρονται στο Μοναστήρι ότι είναι του 13ου αιώνα, που αναφέρεται σε επιστολές προγενεστέρων που τα αντέγραψαν οι καλόγεροι σε κώδικες χειρόγραφα». Αναφερόμενος στη λέξη «χειρόγραφα» υπογράμμισε πως «όταν λέμε χειρόγραφα, στην επιστήμη της βυζαντινολογίας δεν είναι αυτό που το γράφεις εσύ, χειρόγραφο είναι το αντίγραφο κάποιου κώδικα η παπύρου, που το πήραν και το αντέγραψαν. Δεν είναι το χειρόγραφο του ίδιου του Ιησού».

Και συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξηγήσει είπε «Έγραψε επιστολή ο Βελόπουλος, την πήρες εσύ την αντέγραψες, την έβαλες ως χειρόγραφο πάνω στη βιβλιοθήκη, εκείνο το πράγμα λέγεται χειρόγραφο».

protothema.gr

Share this post