Έπεσε το προπύργιο του Αζόφ: Οι Ρώσοι ελέγχουν το Λιμάνι της Μαριούπολης – Εγκλωβισμένη ομάδα ΝΑΤΟϊκών – Παραδίδονται οι Ουκρανοί

Έπεσε το προπύργιο του Αζόφ: Οι Ρώσοι ελέγχουν το Λιμάνι της Μαριούπολης – Εγκλωβισμένη ομάδα ΝΑΤΟϊκών – Παραδίδονται οι Ουκρανοί

Έπεσε το προτελευταίο προπύργιο των

Αζοφιστών

O ρωσικός Στρατός και οι δυνάμεις του Ντονέτσκ μπήκαν και πλέον ελέγχουν το Λιμάνι της Μαριούπολης, το προτελευταίο προπύργιο των δυνάμεων του Αζόφ μετά το Azovstal.

Και εδώ ξεκινά ακόμη ένα θρίλερ καθώς υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερη ομάδα εγκλωβισμένων ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών.

Ο πόλεμος στην Μαριούπολη πλησιάζει στο τέλος του. Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον το 98% της πόλης. Απομένει το Azovstal. Η μοίρα του βιομηχανικού συμπλέγματος θα αποφασιστεί σε σύσκεψη των Διοικητών των στρατιωτικών σχηματισμών που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση της Μαριούπολης.

Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να καταστρέψουν ολοσχερώς το βιομηχανικό σύμπλεγμα εξαπολύοντας βόμβες FAB 3000. Αν και δεν είναι αυτή η προτεραιότητα τους.

Οι Ρώσοι ελέγχουν το Λιμάνι της Μαριούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικές δυνάμεις έσπασαν τις γραμμές άμυνας των Αζοφιστών και εισήλθαν στο λιμάνι από την πλευρά του οικισμού Pokrovskoye.

Ήταν αυτό το σημείο απ’ όπου χτες δυνάμεις του Αζόφ προσπάθησαν να διαφύγουν. Το βίντεο το είχε αποκαλύψει το WarNews247 με τους Αζοφίτες να τρέχουν εν μέσω βομβαρδισμών.

Παράλληλα μια άλλη ομάδα Ουκρανών προσπάθησε να διαφύγει αλλά έπεσε σε ενέδρα ρωσικών αρμάτων μάχης.

Η 5η Ταξιαρχία των δυνάμεων του Ντονέτσκ κατέλαβε πρώτα το στρατηγικό σημείο που βρίσκεται ο φάρος του λιμανιού στην συνέχεια εισήλθε μέσα και προχώρησε από την νότια πλευρά εκκαθαρίζοντας τις δυνάμεις του Αζόφ.

ΝΑΤΟϊκοί Αξιωματικοί και στο Λιμάνι της Μαριούπολης;

Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον τα 3/4 του λιμανιού της Μαριούπολης. Ο έλεγχος αυτών των περιοχών, συμπεριλαμβανομένων και των σημείων ανάπτυξης των ναυτικών δυνάμεων επιτήρησης συνόρων της Ουκρανίας, επιτρέπει στους Ρώσους όχι μόνο να προχωρήσουν βαθύτερα στην πόλη κατά μήκος της ακτής από τη δυτική πλευρά, αλλά να ελέγξουν καλύτερα και τον εναέριο χώρο.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως από “από αυτή την κατεύθυνση ουκρανικά ελικόπτερα προσπάθησαν να εισέλθουν στη Μαριούπολη πριν από αρκετές ημέρες για να εκκενώσουν τους ηγέτες του Αζόφ και στρατιωτικούς ΝΑΤΟϊκών χωρών.

Η είσοδος εχθρικών αεροσκαφών στη Μαριούπολη από τη θάλασσα είναι σχεδόν αδύνατη.

Και αυτό δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στις εγκλωβισμένες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις”!

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νότιο τμήμα της Μαριούπολης- και στο τμήμα του Λιμανιού και στο Azovstal- αρκετοί Αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ που είχαν φτάσει προηγουμένως στη Μαριούπολη με το πρόσχημα στρατιωτών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών.

Φαίνεται πως προσπάθησαν να διαφύγουν και χωρίστηκαν σε δύο ή και περισσότερες ομάδες.

Οι δυνάμεις αυτές είναι πλέον εγκλωβισμένες καθώς τα εδάφη της Μαριούπολης, τα οποία ελέγχονταν προηγουμένως από τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες τέθηκαν υπό τον έλεγχο μονάδων των ρωσικών δυνάμεων.

Πρόκειται για δεκάδες μέτρα υποδομής τάφρου κοντά στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, αρκετές οχυρωμένες θέσεις στους λόφους, από τις οποίες ανοίγεται θέα ολόκληρης σχεδόν της λιμενικής υποδομής.

“Παραδίδονται Ουκρανικές δυνάμεις”

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως υπάρχουν νέες παραδόσεις ουκρανικών δυνάμεων στην Μαριούπολη. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, αξιωματικοί, ναύτες και στρατιώτες έχουν ήδη παραδοθεί στον ρωσικό Στρατό.

Οι Ρώσοι ελέγχουν τα στοιχεία τους και τους επιβιβάζουν σε ένα λεωφορείο.

Ο εκπρόσωπος του Ντονέτσκ, Ε.Basurin, ανακοίνωσε πως η μεγάλη μάχη στο κεντρικό τμήμα της Μαριούπολης έχει τελειώσει.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται πλέον στο Αzovstal με το ρωσικό πυροβολικό και την Αεροπορία να διεξάγουν πλήγματα εναντίον Αζοφιτών στο έδαφος του βιομηχανικού συμπλέγματος.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Share this post