Έρευνα της ρωσικής εισαγγελίας για τις επιθέσεις κατά Ρώσων και Ελλήνων που διαδήλωναν χθες στην Αθήνα

Έρευνα της ρωσικής εισαγγελίας για τις επιθέσεις κατά Ρώσων και Ελλήνων που διαδήλωναν χθες στην Αθήνα

Η Μόσχα θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για τις επιθέσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την επίθεση που δέχθηκαν χθες στην Αθήνα Ρώσοι πολίτες, αλλά και Έλληνες που διαδήλωσαν κατά του ναζισμού, από ομάδα Ουκρανών.

Ο επικεφαλής ρωσικής εισαγγελικής αρχής έδωσε τη Δευτέρα εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες μιας καταγγελλόμενης από τη Μόσχα επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στην Ελλάδα υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες της επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια πορείας με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα για την υποστήριξη της Ρωσίας και του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση από την υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής.

Για την επίθεση η ρωσική πρεσβεία θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως αναφέρει το TASS ζημιές υπέστησαν και κάποια οχήματα των συμμετεχόντων στην πορεία. Να θυμίσουμε εδώ ότι τις προηγούμενες ημέρες η ρωσική πρεσβεία είχε αναφέρει ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα ρωσοφοβίας, το οποίο είναι πιθανόν να οδηγήσει σε επιθέσεις κατά Ρώσων πολιτών.

Η ρωσική εισαγγελία αναφέρεται στη μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων που έλαβε χώρα την Κυριακή από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην Αθήνα, μια ομάδα ατόμων με ουκρανικές σημαίες επιτέθηκε στους συμμετέχοντες στην πορεία για υποστήριξη της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν επίθεση ήταν Ρώσοι, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, του οποίου οι δράστες έσκισαν τη ρωσική σημαία και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο. Πιθανότατα πρόκειται για το 7χρονο παιδί που συμμετείχε στη διαδήλωση και χτυπήθηκε

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, η έρευνα θα καταγράψει τα υποδεικνυόμενα γεγονότα και, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχίσει να εντοπίζει όσους εμπλέκονται σε αυτό προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

pronews.gr

Share this post