Έρχεται ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ; Με ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΑ όπλα πλήττουν το Χάρκοβο οι Ρώσοι! «Χτύπησαν ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ εγκαταστάσεις», vid

Έρχεται ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ; Με ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΑ όπλα πλήττουν το Χάρκοβο οι Ρώσοι! «Χτύπησαν ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ εγκαταστάσεις», vid
Χοντραίνει το παιχνίδι.

Σφοδρά ρωσικά πλήγματα δέχεται η ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου τις τελευταίες ημέρες.

Οι Ρώσοι δείχνουν να μην αστειεύονται, χτυπώντας στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρα της πόλης με το σύστημα TOS-1A που παίρνει θερμοβαρικούς πυραύλους.

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το πλήγμα:

Ουκρανοί: «Οι Ρώσοι έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις»

«Παγωμάρα» προκαλεί η ανεπιβεβαίωτη είδηση πως τα ρωσικά πυρά είχαν στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών.

Ρωσικές δυνάμεις βάλλουν εναντίον μιας πυρηνικής ερευνητικής εγκατάστασης στην πόλη Χάρκοβο, σύμφωνα με ανάρτηση των ουκρανικών αρχών στο Twitter.

Για την ώρα είναι αδύνατον να αποσαφηνιστούν οι συνέπειες της ρωσικής επιθεσής στο πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο.

 

Τι είναι τα θερμοβαρικά όπλα;

Είναι εμπρηστικά όπλα που χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς στρατούς του κόσμου και τα ρωσικά βαρέα φλογοβόλα οπλικά συστήματα TOS-1 Buratino και TOS-1A Solntsepyok.

Ο TOS-1A Solntsepek (ή αλλιώς “Ο ήλιος που Καίει”) είναι εκτοξευτής πολλαπλών θερμοβαρικών πυραύλων, τοποθετημένος σε σασί αρμάτων T-72. Αυτά τα όπλα αναμιγνύουν καύσιμα και αέρα σε ένα σύννεφο που, όταν πυροδοτείται, δημιουργεί τεράστια αποτελέσματα θερμότητας και πίεσης.

Στην πράξη, το κύμα έκρηξης που παράγεται συνήθως από ένα τέτοιο όπλο έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό που παράγεται από ένα συμβατικό συμπυκνωμένο εκρηκτικό.

Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο:

 

(φωτο:video screenshot)

https://www.el.gr/

Share this post