Έρχεται ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην Ευρώπη! Φινλανδία: «Τις επόμενες εβδομάδες κάνουμε αίτηση για να μπούμε ΝΑΤΟ»

Έρχεται ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην Ευρώπη! Φινλανδία: «Τις επόμενες εβδομάδες κάνουμε αίτηση για να μπούμε ΝΑΤΟ»

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα…

Η Φινλανδία θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες εβδομάδες, λέει ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του φινλανδικού κοινοβουλίου, Erkki Tuomioja.

Η Φινλανδία έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ την Τετάρτη, αφότου οι μεγάλες κοινοβουλευτικές της ομάδες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για κάποια μορφή στρατιωτικής συμμαχίας ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το φινλανδικό κοινοβούλιο ξεκίνησε την Τετάρτη την συζήτηση για το ενδεχόμενο η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται μεγάλου μήκους σύνορα με τη Ρωσία, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν σταμάτησαν να αναφέρουν το ΝΑΤΟ στις ομιλίες τους, αλλά εξέφρασαν ωστόσο την υποστήριξή τους για μια ιδέα στρατιωτικής συμμαχίας.

Η Φινλανδία είναι στενός εταίρος με το ΝΑΤΟ, αλλά έχει διατηρήσει στρατιωτικά ουδέτερο καθεστώς, προκειμένου να μην απειλούνται τα σύνορα της Ρωσίας. Θεωρούν στην βορειοευρωπαϊκή χώρα πως η Ρωσία είναι τώρα απασχολημένη στην Ουκρανία και δεν θα αντιδράσει!

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία μέσω διμερών διπλωματικών επαφών για τις συνέπειες της ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Έχουμε εκδώσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών”, δήλωσε η Ζαχάροβα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Russia-24.

“Το γνωρίζουν [η Σουηδία και η Φινλανδία], δεν θα έχουν κάποια έκπληξη, έχουν ενημερωθεί για τα πάντα, για το πού θα οδηγήσει [η ένταξη στο ΝΑΤΟ]”, σημείωσε.

el.gr

Share this post