Έρχεται πρόταση σε Ελλάδα για προσθήκη SCALP NAVAL στις Belharra

Έρχεται πρόταση σε Ελλάδα για προσθήκη SCALP NAVAL στις Belharra

Την πάσα αλήθεια αναφέρει το γαλλικό ΜΜΕ zonemilitaire για το τρομερό δίλημμα στην ελληνική πλευρά με την αγορά φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό.

Οι γαλλικές πηγές αναφέρουν σύμφωνα με άρθρο του Laurent Lagneau, ότι χωρίς αμφιβολία, η πρόθεση του γαλλικού ναυτικού να εξοπλίσει την φρεγάτα αυτού του τύπου με στρατηγικούς πυραύλους SCALP NAVAL [MdCN], “αναδιανέμει το παιχνίδι” δεδομένου ότι μια τέτοια ικανότητα είχε ζητηθεί επιτακτικά από την ελληνική πλευρά.

Αυτό ακριβώς ήταν από την αρχή και το ένα κύριο αίτημα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην κυβέρνηση, για να “κλειδωθεί” το Αιγαίο και να αποτραπούν τα σχέδια της Τουρκίας για ισχυρό ναυτικό που θα διαφυλάττει το νεο-Οθωμανικό σχέδιο της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Το έτερο κομβικό σημείο αυτής της αγοράς αυτής θα είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αγορά φρεγατών, για το οποίο οι Γάλλοι οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, αφού η διαφήμιση που θα πάρουν οι φρεγάτες τους στο Αιγαίο με μια τέτοια τουρκική δράση, θα είναι……. τουλάχιστον ανεκτίμητη.

Ως γνωστό αρχικά είχαν προκριθεί οι γαλλικές φρεγάτες, αλλά η Lockheed-Martin έστειλε την προσφορά της για τέσσερα πλοία τύπου MMSC [πολλαπλών αποστολών], κλάσης Freedom που αναπτύχθηκαν όμως για παράκτιες αποστολές του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές φρεγάτες δεν προσφέρονται με αντίστοιχους με τους γαλλικούς πυραύλους SCALP NAVAL, τους οποίους όμως μας προσφέρουν απλόχερα οι Γάλλοι και αυτό είναι το πιο κρίσιμο στην όλη διαδικασία επιλογής.

https://hellasbook.gr/post/erhetai-protasi-se-ellada-gia-prosthiki-scalp-naval-stis-belharra-5fdcf2c74c761307c511e568

Share this post