Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στη Μ Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα. Εκπλήξεις……./Ο Εκπρόσωπος του LNA: Η Τουρκία προσπαθεί να διεισδύσει σ’αφρικανικές χώρες όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Κέρας της Αφρικής.

Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στη Μ Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα. Εκπλήξεις……./Ο Εκπρόσωπος του LNA: Η Τουρκία προσπαθεί να διεισδύσει σ’αφρικανικές χώρες όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Κέρας της Αφρικής.

Ρωσικό πρακτορείο μιλάει προαναγγέλει σημαντικά γεγονότα που θα παραχθούν την ερχόμενη βδομάδα στη Μέση Ανατολή.

Αναφέρει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι γεμάτες από αιφνίδιες κι αλληλοδιαδοχικές εξελίξεις που θα καταλήξουν σ΄ένα άνευ προηγουμένου ιστορικό επίτευγμα για τη λιβανέζικη Hezbollah, που θα υποχρεώσει τη αμερικάνικη διοίκηση να λάβει μια σοκαριστική απόφαση.Αυτή η απόφαση θα ισοδυναμεί με έναν “χρυσό στόχο” υπέρ της Συρίας και του Λιβάνου, και θα είναι η αρχή των εκπλήξεων του άξονα αντίστασης στον νέο οικονομικό πόλεμο.
dimpenews.com

Ο Εκπρόσωπος του LNA: Η Τουρκία προσπαθεί να

διεισδύσει σ’αφρικανικές χώρες όπως ο Νίγηρας,

το Τσαντ και το Κέρας της Αφρικής.

Oι χειρότεροι φόβοι βγαίνουν αληθινοί. Είναι η σειρά του εκπροσώπου του στρατού του LNA να δικαιώσει την ανάλυσή μας για λιβυκό ακριβώς όπως το θέσαμε.

Ο Al-Mismari σε συνέντευξη τύπου πριν λίγο δήλωσε σύμφωνα με το SkyNews arabia:” Η Τουρκία προσπαθεί να διεισδύσει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Κέρας της Αφρικής.”

O νεοθωμανικός μεγαλοιδεατισμός στο απόγειό του..Η Τουρκία αφού ηττήθηκε στ΄Ανατολικά στο συριακό μέτωπο, στο βορρά ούτε που το διανοείται με τη Ρωσία, έχει επικεντρώσει τις βλέψεις της πλέον στο Νότο και δυτικά ….
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Λιβύη ή για να το διατυπώσουμε αλλιώς η Λιβύη είναι μόνο η αρχή… Η Τουρκία μετά την οικονομική, στρατιωτική (βάσεις) και θρησκευτική διείσδυση επιχειρεί πλέον ωμό επεκτατισμό στην αφρικανική ήπειρο. Εκεί που απέτυχαν οι δυτικοί αποικιοκράτες φιλοδοξεί να καλύψει αυτή το κενό...Η κόντρα με τη Γαλλία δεν είναι μόνο για τη Λιβύη αλλά για όλη την υποσαχάρια Αφρική.. η Τουρκία εργαλειοποιώντας τον θρησκευτικό φανατισμό,την κοινή θρησκευτική καταγωγή επιχειρεί να εκτοπίσει τους Γάλλους από παραδοσιακά τους προτεκτοράτα. Είναι πόλεμος για το ενεργειακό, πλουτοπαραγωγικές, βάσεις, γεωστρατηγική….Η Τουρκία δεν απειλεί πλέον την Ευρώπη μόνο μέσω των κατευθυνόμενων εισροών μετακινούμενων πληθυσμών αλλά χτυπά την Ευρώπη στην καρδιά.Οι Ευρωπαικές υπερδυνάμεις οφείλουν την υπεροχή τους στο ότι αντλούν πρώτες ύλες από Αφρική αν στερέψει αυτή η πηγή το ευρωπαικό θαύμα θα γυρίσει σ΄εφιάλτη. Πλέον είναι η Ευρώπη που έχει κάθε λόγο για αντιπαράθεση με μια Τουρκία που γιγαντώνεται επικίνδυνα και σφετερίζεται τα κεκτημένα της…
 Όμως η Ευρώπη δεν είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη με την Τουρκία για τις αφρικανικές κτήσεις γιατί θα είναι ένα παιχνίδι εξ αρχής χαμένο….Θα περιμένει το στραβοπάτημα της Τουρκίας αλλού και το πιθανότερο είναι όταν η Τουρκία κάνει το ολίσθημα να πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος ώστε εμφανώς να νομιμοποιείται…..Και η πιο ακριτική περιοχή της Ευρώπης σφήνα στα τουρκικά σύνορα είναι η Ελλάδα. Η Ευρώπη αφυπνίζεται γιατί η Τουρκία πλέον σφετερίζεται την ίδια της την δύναμη την ίδια της την ύπαρξη..Θα έλεγα πως η Ευρώπη περιμένει λυτρωτικά την ενεργοποίηση αυτής της ελληνοτουρκικής βραδυφλεγούς βόμβας ώστε να της δοθεί η ευκαιρία να περιορίσει την ανερχόμενη ανατολική δύναμη….Ωστόσο η Ευρώπη είναι διχασμένη.Π.χ βλέπουμε την Ιταλία χώρα με κτήσεις στην Αφρική επίσης στο παρελθόν να τοποθετείται όλο και περισσότερο στο πλευρό της Τουρκίας στο λιβυκό.Η Γαλλία είναι αυτή που σε πρώτη φάση θίγονται τα συμφέροντά της περισσότερο από όλων…
dimpenews.com

Share this post