Έρχονται σοβαρές εξελίξεις – Άγκυρα: «Θα δημιουργήσουμε ναυτική & αεροπορική βάση στα Κατεχόμενα!»

Έρχονται σοβαρές εξελίξεις – Άγκυρα: «Θα δημιουργήσουμε ναυτική & αεροπορική βάση στα Κατεχόμενα!»

Eκτός ελέγχου οι Τούρκοι που ανεβάζουν την ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Το 7ο τουρκικό αντίμετρο παρουσιάζει η Γενι Σαφάκ, επικαλούμενη αναλύσεις ειδικών εμπειρογνώμων και ακαδημαϊκών.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα επαναφέρει τα περί δημιουργίας ναυτικής και αεροπορικής βάσης της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Η Άγκυρα λοιπόν, σπεύδει να διαρρεύσει στον Τύπο ότι η εκτέλεση των ενταλμάτων είναι παράνομη και αδύνατη. Το οξύμωρο είναι ότι η επιχειρηματολογία που χτίζουν αφορά -μεταξύ άλλων- στη δήθεν ασυλία που δίνει στα πληρώματα η Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας…

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΧΘΕΣ – ΤΑ 6 ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τον τερματισμό της δικαστικής συνεργασίας με κράτη-μέλη της ΕΕ σε περίπτωση που εκτελέσουν κάποιο εκ των ενταλμάτων σύλληψης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ζητηθεί και ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από το συγκεκριμένο κράτος.

Μέχρι να αφεθεί ελεύθερο το πρόσωπο που συνελήφθη, το ψευδοκράτος να κλείσει τα οδοφράγματα από τις ελεύθερες περιοχές.

Το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, Yavuz να πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός αδειοδοτημένου τεμαχίου της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο εμπίπτει εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας όπως αυτή την αντιλαμβάνεται.

Σε περίπτωση συλλήψεων να παρακολουθούνται στενά πλοία υπό κυπριακή σημαία τα οποία διέρχονται από τα τουρκικά στενά και τη θάλασσα του Μαρμαρά για τα θέματα ασφάλειας και ρύπανσης.

Να απαγορευτεί η παροχή υπηρεσιών σε πλοία η διαχειρίστρια εταιρεία των οποίων εδρεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό να ισχύσει ακόμα και στην περίπτωση επιβατικών πλοίων.

Η «ακτοφυλακή» του ψευδοκράτους να συλλαμβάνει Ε/κ ψαράδες που πλέουν στη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε πλήρη σύγχυση μοιάζει να βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μέσα σε λίγα ώρες συγκάλεσε και ακύρωσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας μπροστά στο αδιέξοδο που έχει φτάσει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα με βάση τη στρατηγική που ο ίδιος έχει χαράξει.

Τα ανοικτά και καυτά θέματα για την Τουρκία είναι οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με απίστευτους λεονταρισμούς θέλει να δείξει όλες τις προειδοποιήσεις για τους S-400 και τη στάση του στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η Χουριέτ το πρόεδρος της Τουρκίας ανέβαλε για αύριο το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματίσει από χθες Τρίτη, ακυρώνοντας ταυτόχρονα αιφνιδιαστικά και τις 39 προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός του που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου στις 23 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του θα εξέταζε την κρίση που έχει προκύψει στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, που ήδη είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό των Τούρκων πιλότων από την εκπαίδευση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία για τα πληρώματα των σκαφών που λαμβάνουν μέρος στις τουρκικές γεωτρήσεις.

pentapostagma.gr

Share this post