Έτοιμος Ο Turkish Stream Στην Μαύρη Θάλασσα

Έτοιμος Ο Turkish Stream Στην Μαύρη Θάλασσα
Η τοποθέτηση των σωλήνων που συνθέτουν τον αγωγό Turkish Stream στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας καλύπτοντας την απόσταση από την Ρωσία στην Τουρκία ολοκληρώθηκε.

Σε φάση ολοκλήρωσης, κατά 80% συγκεκριμένα, βρίσκεται εν τω μεταξύ η κατασκευή του τερματικού σταθμού υποδοχής των ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου επί τουρκικού εδάφους.

Παράλληλα, όσον αφορά στον αγωγό Nord Stream ΙΙ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του κατά 59%, δηλαδή έχουν τοποθετηθεί οι σωλήνες σε μία απόσταση 1.450 χλμ. υπό την Βαλτική Θάλασσα.

Επί της παρούσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του εν λόγω αγωγού στην θαλάσσια περιοχή της Φινλανδίας, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι συνδεόμενες με τον αγωγό Nord Stream ΙΙ υποδομές επί γερμανικού και ρωσικού εδάφους.

Σε αυτές τις ανακοινώσεις προέβη η Gazprom, έπειτα από την σύσκεψη των αρμόδιων στελεχών της.

Σημειώνεται ότι τα δύο σκέλη που αποτελούν τον αγωγό Turkish Stream αναμένεται να μεταφέρουν υπό την Μαύρη Θάλασσα στην Τουρκία και στην συνέχεια στην ΝΑ Ευρώπη 15.75 δις. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου σε ετήσια βάση έκαστο, ενώ ο αγωγός Nord Stream ΙΙ αναμένεται να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με 55 δις. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου./ibna

Share this post