Έτσι Ετοίμαζαν Οι ΗΠΑ Την Επίθεση Στο Ιράν – Σε Ύψιστη Ετοιμότητα Για Κλιμάκωση Οι Δυνάμεις Του USS Abraham Lincoln – Δείτε Το Βίντεο

Έτσι Ετοίμαζαν Οι ΗΠΑ Την Επίθεση Στο Ιράν – Σε Ύψιστη Ετοιμότητα Για Κλιμάκωση Οι Δυνάμεις Του USS Abraham Lincoln – Δείτε Το Βίντεο

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα λίγες ώρες μετά την ανάκληση της εντολής για επίθεση στο Ιράν από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκοντας σε συνεχή ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ το ξέσπασμα μιας σφοδρής σύγκρουσης μετάξύ των δύο ισχυρών δυνάμεων ήταν ζήτημα λίγων λεπτών.

«Καμπανάκι» χτύπησε στις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στον Κόλπο του Ομάν μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού υπερσύγχρονου drone από το Ιράν στις 20 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που καταγράφει το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln το οποίο και επιχειρεί στην περιοχή, η αμέσως επόμενη μέρα της κατάρριψης βρήκε το αμερικανικό επιτελείο σε εγρήγορση ακόμα και για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης.

Την ίδια στιγμή άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ, οι ΗΠΑ βρίσκονταν μια ανάσα πριν τον βομβαρδισμό του Ιράν με τον «πλανητάρχη» να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία.

Δείτε το βίντεο:

Ιρανός ΥΠΕΞ: Παράνομες οι απειλές του Τραμπ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως η απειλή περί πολέμου του Αμερικανού προέδρου είναι παράνομη σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Ζαβάντ Ζαρίφ αποκάλεσε την Τετάρτη τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως θα καταστρέψει το Ιράν, σε περίπτωση που η Τεχεράνη επιχειρήσει να επιτεθεί σε οτιδήποτε υπό την αμερικανική κυριαρχία, παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ο Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι μια ιρανική επίθεση σε «οτιδήποτε αμερικανικό» θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη, μέχρι την «εξολόθρευση».

«Η δήλωση αυτή δείχνει ότι οι αμερικανικές προθέσεις είναι σίγουρα παράνομες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να εξαλείψουν το Ιράν, δεν έχουν τη δυνατότητα εκτός από τη χρήση απαγορευμένων όπλων για να το κάνουν αυτό», δήλωσε ο Ζαρίφ σε συνέντευξή του στο CNN.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για επίθεση σε βάρος πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο τον Ιούνιο και στις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον Μάιο. Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις κατηγορίες των ΗΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ανέφεραν ότι το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone, καθώς όπως είπαν, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας. Εν συνεχεία, ο Τραμπ είπε ότι σταμάτησε σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράν.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Δευτέρα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, βάζοντας στο στόχαστρο τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και οκτώ διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Share this post