Έτσι μπορούν να σε κάνουν να λες και να κάνεις ο,τι θέλουν, ΧΩΡΙΣ τη συγκατάθεσή σου

Έτσι μπορούν να σε κάνουν να λες και να κάνεις ο,τι θέλουν, ΧΩΡΙΣ τη συγκατάθεσή σου

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Πλέον, αποτελεί αδιαμφισβήτητα, ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια κακόβουλων ατόμων.

Σύμφωνα με πολλούς, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας είναι τα λεγόμενα Fake news, τα οποία όπως σας έχουμε γράψει επανειλημμένως στο EL, χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την επιβολή της απόλυτης λογοκρισίας στο χώρο του διαδικτύου.

Ειδικοί του χώρου ωστόσο, μιλούν για μια νέα αναδυόμενη απειλή, ακόμη πιο επικίνδυνη από τα Fake news, αυτή των λεγόμενων «DeepFakes».

Τι είναι τα «DeepFakes» με απλά λόγια: Βίντεο, που εμφανίζουν ένα πρόσωπο να λέει ή να κάνει κάτι, χωρίς ποτέ να το είπε/έκανε.

Ναι καλά διαβάσατε. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, να πάρει κάποιος ένα βίντεο, ας πούμε από μια δήλωση ενός πολιτικού, και στο πρόσωπό του να βάλει το πρόσωπο όποιου θέλει! Και για να μην το πάμε μακριά, σκεφτείτε πως κάποιος που δεν σας συμπαθεί και πολύ, μπορεί να τραβήξει τον εαυτό του βίντεο κάνοντας/λέγοντας οτιδήποτε θέλει και κατόπιν να αλλάξει το πρόσωπό του με το δικό σας και να δημοσιεύσει το βίντεο στα Social media.

Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα, όχι μόνο να προβληθεί το πρόσωπό κάποιου, αλλά και να προστεθεί η φωνή του, αρκεί κάποιος να έχει ένα μικρό ηχητικό δείγμα, από κάτι που έχει πει.

Αν νομίζετε πως το βίντεο θα φαίνεται πως είναι επεξεργασμένο, κάνετε λάθος, αφού το αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικότατο. Αν επίσης πιστεύετε ότι τα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, δυστυχώς κάνετε πάλι λάθος.

Θεωρητικά, οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί σε μια προσιτή τιμή να προμηθευτεί το λογισμικό και να κάνει οτιδήποτε θέλει, με την προϋπόθεση να ξέρει να το χρησιμοποιεί . Ήδη πολλές διάσημες ηθοποιοί του Hollywood, είδαν έντρομες τον εαυτό τους να πρωταγωνιστεί σε ερωτικές ταινίες στο διαδίκτυο, εξαιτίας αυτής της τεχνολογίας.

Οι άνθρωποι που έφτιαξαν τα εν λόγω βίντεο, πήραν το πρόσωπό τους και το αντικατέστησαν με το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας της ταινίας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ρεαλιστικό που μόνο αν κάποιος είναι γνώστης του εν λόγω λογισμικού, μπορεί να διακρίνει το ψεύτικο από το αληθινό.

Ερευνητές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, κατασκεύασαν με παρόμοιο λογισμικό μια ρεαλιστική δήλωση του Ομπάμα, χωρίς ο ίδιος να την έχει κάνει ποτέ.

http://<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/AmUC4m6w1wo” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Τα εφιαλτικά σενάρια που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνολογίας αυτής είναι αμέτρητα.

Σκεφτείτε έναν υπάλληλο που θέλει να διώξει από τη δουλειά έναν συνάδελφό του επειδή τον ζηλεύει. Δεν έχει παρά να σκηνοθετήσει ο ίδιος ένα βίντεο που να βρίζει το αφεντικό του ή κάτι παρόμοιο και κατόπιν να αλλάξει το πρόσωπό του με αυτό του υπαλλήλου που φθονεί, προσθέτοντας και τη φωνή του, την οποία μπορεί να έχει ηχογραφήσει σε μια μεταξύ τους συζήτηση στη δουλειά. Στη συνέχεια, φροντίζει το βίντεο να πάει στο αφεντικό του και θα έχει πετύχει το σκοπό του!

Πιστεύετε ότι το αφεντικό του θα σκεφτεί την πιθανότητα το βίντεο να είναι…μοντάζ; Μάλλον όχι.

Αναλογιστείτε τη χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας (που συνεχώς εξελίσσεται) από την παγκόσμια εξουσία που θέλει να εγκαθιδρύσει η Νέα Τάξη των Πραγμάτων. Σε ένα τέτοιο σενάριο, όταν όλα τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης θα έχουν κλείσει και μόνο τα επίσημα κρατικά μέσα θα λειτουργούν, οι παγκοσμιοποιητές, θα μπορούν να προβάλουν στο κοιμώμενο πλήθος, όποιον/α θέλουν, να λέει και να κάνει ότι θέλουν εκείνοι.

Θα μπορούν για παράδειγμα να εμφανίζουν άτομα που μιλούν κατά της Κλιματικής αλλαγής, να λένε ότι έλεγαν ψέματα τόσο καιρό, ή Χριστιανούς να κάνουν αντίχριστες δηλώσεις. Τα σενάρια είναι πολλά, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και θα σκεφτείτε ακόμη περισσότερα.

Πρέπει επομένως, να ξέρετε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σήμερα, για να μην σας πιάσουν…στον ύπνο. Επειδή τα πολλά λόγια, είναι φτώχεια, δείτε τα βίντεο που ακολουθούν και να θυμάστε να αμφισβητείτε όλα όσα σας δείχνει το «σύστημα» για «αλήθεια».

http://<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/T76bK2t2r8g” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

el.gr

Share this post