Αδιανόητο: Λοστός διαπέρασε το κρανίο του κι όμως επέζησε

Αδιανόητο: Λοστός διαπέρασε το κρανίο του κι όμως επέζησε

Την τύχη με το μέρος του είχε εργάτης στην κεντρική Ινδία όταν σιδερένιος λοστός διαπέρασε το κρανίο του, χωρίς όμως να του προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Σαντζέι Μπαχέ, 21 ετών, εργαζόταν σε εργοτάξιο αποκατάστασης ενός πηγαδιού στην πόλη Μπαλαγκάτ της επαρχίας Μάντια Πραντές στην Ινδία, όταν συνέβη το ατύχημα. Ο άνδρας έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα ο σιδερένιος λοστός να διαπεράσει κρανίο και εγκέφαλο. Ο Μπαχέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από όπου μετήχθη σε ειδικό κέντρο σε άλλη επαρχία της Ινδίας, το οποίο ανέλαβε να κάνει το χειρουργείο.

«Ήταν σε σοκ όταν εισήχθη. Το χειρουργείο διήρκησε 90 λεπτά» αναφέρει ο νευροχειρούργος Πράμοντ Γκίρι, στην πόλη Ναγκπούρ που συμμετείχε στην επέμβαση.

Χιλιοστά από κεντρική φλέβα

Το σίδερο διαπέρασε το κρανίο από τη δεξιά πλευρά και εξήλθε από τον αριστερό μετωπιαίο λοβό. Ο 21 ετών εργάτης από την Ινδία ήταν τυχερός, καθώς το σιδερένιο αντικείμενο πέρασε ελάχιστα χιλιοστά έξω από κεντρική αρτηρία, ενώ δεν προκάλεσε καμία άλλη βλάβη στον εγκέφαλο.

Χρειάστηκε η συμβολή μιας ομάδας έξι γιατρών στο κέντρο της Ινδίας, προκειμένου να αφαιρεθεί με ασφάλεια ο λοστός από το κρανίο του Μπαχέ. «Ο ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση μετεγχειρητικά και φροντίζουμε να αποφύγει ενδεχόμενη μηνιγγίτιδα» σχολίασε ο γιατρός που εξήγησε πως το τραύμα δεν άφησε κανένα δυσάρεστο σημάδι στο κεφάλι του ασθενούς.

eleftherostypos.gr

Share this post