Αληθώς Ανέστη..!

Αληθώς Ανέστη..!

Χριστός Ανέστη 

Αληθώς Ανέστη..!

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους

Εύχομαι στον κάθε έναν ξεχωριστά να του δίνει ο Θεός δύναμη, υγεία, χαρα και ειδικά διάκριση ώστε να βρει ο κάθε ένας το δικό του μονοπάτι της ευτυχίας.

Εύχομαι όλα αυτά τα ξεχωριστά μονοπάτια ευτυχίας, όταν τα βρουμε, να μας οδηγήσουν στην κεντρική λεωφόρο της ευτυχίας , ώστε όλοι μαζί το λίγο και το διάσπαρτο να το κάνουμε πολύ και να το μοιραστούμε.

Όσο δύσκολες και αν είναι οι ώρες που βρισκόμαστε, το χθεσινό μήνυμα ας μην το ξεχάσουμε. Είναι ανάγκη ειδικά φέτος να μην το ξεχάσουμε.(!!!)

Δεν είμαστε σε μια καθημερινότητα για να είμαστε δυστυχισμένοι, αγχωμένοι λυπημένοι….κυνηγημένοι..! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.(!!!)

Μπορεί προσωρινα να χάσαμε την Ιθάκη μας, μπορεί σαν χώρα συλλογικά να έχουμε σηκώσει  προς λάθος κατευθυνση τα πανιά μας, αλλά η χθεσινή Αναστάσιμη εικόνα μαρτυρά πως για λίγο ακόμη θα θαλασσοδερνόμαστε στα ανοιχτά της εποχής αυτής.

«Έρχεται» για να επέμβει Αυτός που νίκησε τον Άδη, που σκότωσε τον θάνατο και ανέστρεψε νόμους, όπως της φθοράς,και «ερχεται» για να ανατρέψει άλλους νόμους, σύγχρονους, που βυθίζουν έναν πλανήτη στην δυστυχία και στον πόνο και να μας βγάλει σαν συγχρόνους Αδάμ από τον….. Άδη αυτής της εποχής.

Τον Αδή της νεας εποχής.

Ευχή μου είναι να μας βγάλει όπως μόνον Εκείνος ξέρει από τα δεσμά αυτής της εποχής που ζητάει να μας σκλαβώσει και εδώ και αιώνια και αυτό το Πάσχα, αν κάτι ένιωσα εντονα είναι….αυτή η προσπάθεια και η ριζική αλλαγή….που ήδη ξεκίνησαν..!

Αυτή η νέα εποχή εξουσίας είναι ο Άδης,  που έχουμε πέσει πολλοί μέσα και εύχομαι ένα από τα επόμενα Χρίστος Ανέστη να τα πούμε έξω από την Αγιά Σοφία.

Το γεγονός της Ανάστασης στην Αγιά Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, αυτό θα καταργήσει την φθορά μας από την νέα εποχή. Η στιγμή εκείνη που θα βρισκόμαστε όλοι μας έξω από το ναό της του Θεού Σοφίας, εκείνη την στιγμή θα γνωρίζουμε ότι αυτή η εποχή που θέλουν να εφαρμόσουν σκυλεύτηκε….πέθανε… νικήθηκε και μια άλλη εποχή αναστήθηκε.!

Εκείνη την στιγμή θα θυμηθούμε και οτι επικράνθησαν αυτοί που πήγαν να την εφαρμόσουν…!

Πριν γίνει όμως αυτό, ο Αναστημένος Χριστός ας κατέβει μέσα και σε έναν άλλον Άδη, τον Άδη των παθών μας, για εμας που τα εχουμε και που μας οδηγούν σε λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται αλυσιδωτές αντιδράσεις/εντολές στο περιβάλλον μας …και τραβώντας μας με την θεική του δύναμη να μας ελευθερώσει και από εκεί.

Χρόνια πολλά σε όλους(!!) μα πιο πολύ σε όλους όσους περάσατε μοναχικά αυτές τις γιορτές.

Αυτή η μοναξιά μοιάζει δύσκολη, το γνωρίζω, αλλά κρύβει μέσα της σοφία και έρχονται ημέρες, απο τις 23 του μήνα και μετά, που πολύς κόσμος εκεί έξω θα την χρειαστεί όσο τίποτα άλλο.

Rick

Share this post