Αμερικανικά άρματα μάχης από την Ρουμανία και την Βουλγαρία μεταφέρονται στον Έβρο

Αμερικανικά άρματα μάχης από την Ρουμανία και την Βουλγαρία μεταφέρονται στον Έβρο

Μεγάλες νταλίκες μετέφεραν αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα, άρματα και άλλο υλικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στον κάθετο άξονα από το Ορμένιο προς το Αρδάνιο, στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news, το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό προέρχεται από τη Ρουμανία και μέσω Βουλγαρίας έφτασε στον Εβρο, αλλά δεν είχε προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να φορτωθεί εκεί σε αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο και να μεταφερθεί αλλού.

Τελικός προορισμός είναι το Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί άλλη μια ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, η οποία διευρύνθηκε με τη νέα 5ετούς διάρκειας Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας.

Έτσι  και η νέα αυτή άσκηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί μόλις  τον περασμένο Μάιο στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21».

https://www.defencenet.gr

Share this post