Αμερικανός σύμβουλος: “Ρήξη Ερντογάν-Μπάιντεν – Να αποχωρήσουν άμεσα οι Αμερικανοί από Τουρκία – Nα εκκενωθεί η βάση του Ιντσιρλίκ” – Eπιβεβαίωση WarNews247.

Αμερικανός σύμβουλος: “Ρήξη Ερντογάν-Μπάιντεν – Να αποχωρήσουν άμεσα οι Αμερικανοί από Τουρκία – Nα εκκενωθεί η βάση του Ιντσιρλίκ” – Eπιβεβαίωση WarNews247.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, το κλίμα κλίμα στην επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν ήταν πολύ βαρύ.

Reuters και Bloomberg επιβεβαιώνουν αυτό που μετέδωσε πρώτο στην Ελλάδα το WarNews247: Ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν ότι αύριο αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων!

Στην τουρκική πλευρά επικρατεί “παγωμάρα” για την εξέλιξη κάτι που το ομολογεί και η ανυπαρξία έκδοσης τουρκικής ανακοίνωσης για την συνομιλία Μπάιντεν-Ερντογάν (μέχρι τώρα).

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΘΕΣΕ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ.

Αμερικανικές πηγές επιβεβαίωσαν πριν λίγο το Warnews247 για την “φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν” λέγοντας:

“Ο Ερντογάν εστίασε στην παρουσία της οργάνωσης FETO στις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος πήγε ένα βήμα παρακάτω και τόνισε “την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην τρομοκρατία μιλώντας για την οργάνωση των Κούρδων PYD , το συριακό παρακλάδι του PKK”.

Επιπλέον αναφέρουν:

“Η συνάντηση Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνέβαινε έτσι και αλλιώς στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Δεν χρειαζόταν επικοινωνία για να κανονιστεί από τώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι τυπική προς έναν εχθρό. Θα μπορούσε κάλλιστα μια τέτοια ανακοίνωση να αφορά την Ρωσία και όχι την “σύμμαχο” Τουρκία.

Η επικοινωνία έγινε γιατί ο Μπάιντεν είχε αποφασίσει να αναγνωρίσει αύριο την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Απεναντίας είδαμε ότι οι Τούρκοι πέρασαν στην επίθεση. Ο Ερντογάν έθεσε όρους στον Μπάιντεν για την βελτίωση των σχέσεων.

Οι όροι είναι δύο και αφορούν το PKK και το Γκιουλέν.

 

Αμερικανός σύμβουλος: Πογκρόμ κατά Αμερικανών.

Ο “γκουρού” των προβλέψεων, Michael Rubin, αναφέρει για τις εξελίξεις:

“Ο τουρκικός λαός έχει πλέον αντιαμερικανικά αισθήματα. Τούρκοι εθνικιστές παρενοχλούν Αμερικανούς ναύτες σε σημείο που οι ΗΠΑ έχουν μειώσει τις επισκέψεις σε τουρκικά λιμάνια.

Θα μπορούσαν επιπλέον, οι Τούρκοι να επιτεθούν σε αμερικανικές επιχειρήσεις όπως Pizza Hut, McDonalds, ακόμη και αν πρόκειται για τουρκικές επιχειρήσεις franchises.

Οι Αμερικανοί τουρίστες θα κινδυνέψουν και είναι σοφό να αποχωρήσουν από την Τουρκία γρήγορα.

Οι Τούρκοι είχαν αιχμαλωτίσει τον πάστορα Andrew Brunson. Αυτό μπορούν να το ξανακάνουν με Αμερικανούς τουρίστες ή επιχειρηματίες με κατασκευασμένες κατηγορίες.

 “Στο στόχαστρο η βάση του Ιντσιρλίκ – Να μεταφερθεί Ελλάδα-Ρουμανία”

Μετά το πραξικόπημα του 2016, επιτέθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ. 

Σήμερα η βάση αυτή είναι λιγότερο σημαντική για εμάς ενώ είναι ευάλωτη σε μια στρατηγική εκβιασμών και ομήρων από την Άγκυρα.

Αν οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει τα πυρηνικά τους όπλα από την βάση (όπως έχει αποκαλύψει το WarNews247 αυτό κατά 90% έχει συμβεί), τότε πρέπει να το κάνουν άμεσα.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν σε Ρουμανία και Ελλάδα. Δεν υπάρχει πλέον σημαντικός λόγος να παραμένουν στο Ιντσιρλίκ.

“Θα προδώσει ΝΑΤΟϊκά μυστικά η Τουρκία”

Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η ικανότητα της Τουρκίας να παραλύσει το ΝΑΤΟ ή να προδώσει Αμερικανούς και συμμάχους και γενικά συμμαχικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος η Τουρκία να προδώσει ΝΑΤΟϊκά μυστικά στην Ρωσία ή να θέσει σε κίνδυνο αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Ο Ερντογάν ήδη έχει διαρρεύσει μυστικά για τις αμερικανικές δυνάμεις και το ισραηλινό δίκτυο πυρηνικής κατασκοπείας στο Ιράν

Ο Μπλίνκεν πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα χειρότερα και να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους Τούρκους αξιωματούχους για τις πράξεις των συμμάχων τους.

 

 

 

Share this post