Ανάλυση / Το Ισραήλ αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικού πολέμου στην Ιερουσαλήμ.

Ανάλυση / Το Ισραήλ αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικού πολέμου στην Ιερουσαλήμ.

Ανάλυση / Το Ισραήλ αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικού πολέμου της Ιερουσαλήμ 1Η Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει υψηλή τρομοκρατική απειλή (Φωτογραφία: Pixabay)

Μια πολύνεκρη επίθεση στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή είναι το τελευταίο μήνυμα ότι οι τρομοκράτες επικεντρώνονται στην πρωτεύουσα του Ισραήλ σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσουν την κλιμάκωση της βίας. Η πόλη αντιμετωπίζει τώρα μια αυξημένη τρομοκρατική απειλή για το άμεσο μέλλον, καθώς οι αξιωματούχοι ασφαλείας καταρτίζουν νέα σχέδια για να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη τάση πριν ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα τρόμου.

 

Ένας τρομοκράτης οπλισμένος με ένα υποπολυβόλο άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Παλιά Πόλη, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Οι αστυνομικοί στο σημείο επέστρεψαν πυροβολώντας και εξόντωσαν τον δράστη, έναν άνδρα από την ανατολική Ιερουσαλήμ που συνδέεται με τη Χαμάς.

Σε αντίθεση με προηγούμενες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με αυτοσχέδια όπλα, ο επιτιθέμενος χρησιμοποίησε μια ισχυρή Beretta M12, που συνήθως ήταν διαθέσιμη μόνο σε στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις.

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά τον πυροβολισμό. Ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett διέταξε πρόσθετη επαγρύπνηση ασφαλείας για την αποτροπή περισσότερων επιθέσεων. Σημειωτέον, αυτό ήταν το δεύτερο τρομοκρατικό περιστατικό στην Ιερουσαλήμ τις τελευταίες ημέρες, μετά από μαχαίρι δύο συνοριακών αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα.

Η Χαμάς βλέπει την Ιερουσαλήμ.

Οι τελευταίες επιθέσεις ακολουθούν τις εντατικές προσπάθειες των τρομοκρατικών πυρήνων να πραγματοποιήσουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην Ιερουσαλήμ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν μια μεγάλη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα αφού ανακάλυψαν μια μεγάλη κρύπτη εκρηκτικών στη Δυτική Όχθη. Μια άλλη σοβαρή επίθεση, η οποία παραμένει υπό διαταγή φίμωσης, αποτράπηκε εβδομάδες νωρίτερα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς χαιρέτισε την τελευταία επίθεση και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, σηματοδοτώντας ότι αναμένονται περισσότερες επιθέσεις. Η τρομοκρατική ομάδα βλέπει όλο και περισσότερο την πόλη ως ένα εξαιρετικά φορτισμένο ζήτημα που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να εμπνεύσει ριζοσπαστικά συναισθήματα και περισσότερο τρόμο και βία.

Σημειωτέον, η σύγκρουση στη Γάζα τον Μάιο του τρέχοντος έτους πυροδοτήθηκε από ένα φράγμα ρουκετών της Χαμάς με στόχο την Ιερουσαλήμ. Η ομάδα καθώς και οι ανεξάρτητοι επιτιθέμενοι είναι πλέον πιθανό να επικεντρώσουν περισσότερες προσπάθειες για να πυροδοτήσουν ένα ευρύτερο κύμα τρομοκρατίας στην πρωτεύουσα.

Το αυξημένο επίπεδο απειλής στην Ιερουσαλήμ θα αναγκάσει τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ισχυρότερες κινήσεις για να σταματήσουν τις επιθέσεις και να εξουδετερώσουν πιθανές συνωμοσίες εκ των προτέρων. Εάν το Ισραήλ αποτύχει να δράσει, μπορεί να αντιμετωπίσει μια κλιμακούμενη τρομοκρατική εκστρατεία που θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, όπου η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ προετοιμάζονται ήδη για τον επόμενο πόλεμο .

Οι εντάσεις φουντώνουν τη στιγμή που ο Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση για να προετοιμαστεί για μια βίαιη έκρηξη σε πολλαπλά παλαιστινιακά μέτωπα. Δυνάμεις από ολόκληρο τον στρατό, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εφέδρων στρατιωτών, θα συμμετάσχουν στην άσκηση για να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους για μάχη κατά των τρομοκρατών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ανέφερε το IDF.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post