Αναστάσιμη Απόδειξη – η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ που δακρύζει, τώρα ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ – μέχρι και το μαρμάρινο δάπεδο του εικονοστασίου ΤΗΣ γλιστράει από το ΜΥΡΟ.

Αναστάσιμη Απόδειξη – η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ που δακρύζει, τώρα ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ – μέχρι και το μαρμάρινο δάπεδο του εικονοστασίου ΤΗΣ γλιστράει από το ΜΥΡΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πριν λίγες ώρες παραβρεθήκαμε στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Τροπαιοφόρου ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  στον ιερό ναό του  Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα , όπου και η πασίγνωστη πλέον στα πέρατα της γης η Εφέστειος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που από την ημέρα του Γεννεσίου της στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 αδιάλειπτα δακρύζει μέρα – νύχτα.

Ανερμήνευτον αυτό το  ΕΚΤΑΚΤΟ γεγονός και μάλιστα τόσους μήνες καθότι για να το πλησιάσει κάποιος  και να το εξηγήσει πρέπει να είναι άγιος.

Τώρα μάλιστα που το γεγονός αυτό συμπληρώνεται με έτερο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ Μυροβλυσίας , τι να πει και πώς να το ερμηνεύσει;

Απλώς μόνο οι καρδίες των πιστών που προσέρχονται με ΠΙΣΤΗ και Πόνο λαμβάνουν εσωτερικά τους το μήνυμα –δώρο της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στους χαλεπούς καιρούς μας.

Στην διάρκεια της σημερινής ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ βρεθήκαμε όπισθεν του ιερού κουβουκλίου της Ιεράς αυτής και Θαυματουργής εικόνας δίχως να έχουμε αίσθηση το τι συμβαίνει.

Μια άρρητος ευωδία κατέκλυζε τον περιβάλλοντα χώρο που δεν ομοίαζε με το θυμίαμα.

Κάποιες στιγμές έβλεπα πιστούς να προσέρχονται και να ψηλαφούν το μαρμάρινο δάπεδο  κάτωθεν του εικονοστασίου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και πλησίον της κολώνας που στηρίζεται το ξύλινο κουβούκλιο   και μετά να σταυρώνουν το μέτωπο τους.

Ταυτόχρονα κάποιοι έβαζαν και βαμβακάκια στις εσοχές της εικόνας.

Μετά το πέρας της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ πλησιάσαμε και εμείς και τότε ένας χαριτόβρυτος καταιγισμός ευωδίας μας « κτύπησε»

ΠΑΝΑΓΙΑ μου!!! Τι είναι αυτό αναφωνήσαμε;

Αγαθή συγκυρία περνούσε ο πατέρας του Ιερού Ναού.

Στις ερωτήσεις – απορίες  που του κάναμε ήταν αποκαλυπτικός.

–        Παιδί μου η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ από την Μεγάλη Τετάρτη ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ

–        Προσέρχεται ο πιστός λαός και με βαμβάκια συλλέγει το ΜΥΡΟ που φτάνει μέχρι το πάτωμα.

Σκύβω και εγώ και βάζω το χέρι μου στο μαρμάρινο δάπεδο και τι να δω αδελφοί;- το μάρμαρο γλιστρούσε και ταυτόχρονα μια ευωδία με περικύκλωνε.

( φώτο βαμβακάκι με ΜΥΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ που μόλις μια Πιστή συνέλλεξε )  (Φώτο Χαριτόβρυτος ροή ΜΥΡΟΥ στο ξύλινο πλαίσιο του Κουβουκλίου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ)

 

– Πάτερ – πάτερ του είπα , τόσο καιρό δεν σας το έχω αναφέρει  …είπα στον προιστάμενο του Ναού

Ένας αγιορείτης ασκητής μας είπε:

« η ΠΑΝΑΓΙΑ είναι Πανταχού Παρούσα άλλα όλο αυτό το διάστημα και δεν ξέρει κανείς μέχρι πότε βρίσκεται ιδιαιτέρως στην  Αθήνα και στον Βύρωνα , παρακολουθεί τα δρώμενα και προστατεύει τα παιδιά της»

–        Και ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ μας συμπλήρωσε ο μειλίχιος προιστάμενος κληρικός  του Ιερού Ναού.

–        Να προχθές με το μύρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ σταύρωσαν ένα παιδάκι με λευχαιμία και από τότε η κατάσταση της υγείας του βαίνει καλώς.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

( να μας συμπαθάτε για τις ασυνταξίες της περιγραφής του κειμένου, γιατί είναι πολύ δύσκολο πράγμα να αγγίξεις τέτοια ΕΚΤΑΚΤΑ ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ που συμβαίνουν επί καιρό)

     https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post