Ανησυχία από τους συνεχόμενους σεισμούς στη Νότια Καλιφόρνια.

Ανησυχία από τους συνεχόμενους σεισμούς στη Νότια Καλιφόρνια.

Περισσότεροι από 700 σεισμοί καταγράφηκαν στην περιοχή Fontana από τις 25 Μαΐου, κυμαινόμενοι από μεγέθους 0,7 έως μεγέθους 3,2 ρίχτερ, που καταγράφηκε την Τετάρτη στις 5:20 μ.μ., σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Caltech, Jen Andrews. Τρεις από τους σεισμούς έχουν μέγεθος 3 ρίχτερ ή μεγαλύτερο.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Hauksson. «Αυτό είναι ίσως το πιο παραγωγικό σμήνος σε αυτή την περιοχή της σεισμικής ζώνης Fontana που έχουμε δει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμικού συμβάντος, δεδομένου του πλήθους των σεισμών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τόσο εκτεταμένης περιόδου, είναι υψηλότερο από το κανονικό, δήλωσε ο επιστήμονας.

Το σμήνος αρχικά κινήθηκε προς τα βόρεια, αλλά κάτι ασυνήθιστο ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν το σμήνος γύρισε και πήγε νότια, πίσω στη μέση της δραστηριότητας και το αυτοκινητόδρομο 60.

«Αυτό είναι κάπως από μια απροσδόκητη εξέλιξη», δήλωσε ο Hauksson. Επιπλέον, μια ανάλυση των σεισμών δείχνει ότι η δραστηριότητα εξασθενεί αρκετά αργά – πιο αργή από ό, τι αναμενόταν για μια τυπική ακολουθία μετασεισμών μετά από το κύριο σοκ, είπε.

Ο Χάουκσον δήλωσε ότι αξίζει να σημειωθεί η χρονική στιγμή των σεισμών: κούνημα, ακολουθούμενη από μια ανάπαυλα και στη συνέχεια μια έκρηξη νέων σεισμών.

Τα σεισμικά σμήνη μπορεί να είναι ανησυχητικά – ειδικά όταν εμφανίζονται κοντά σε ρήγματα που οι ειδικοί γνωρίζουν ότι είναι ικανά να απελευθερώσουν τεράστιους καταστροφικούς σεισμούς.

Αυτό συνέβη πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Με το τελευταίο σμήνος, υπάρχει μία ασημένια επένδυση: Δύο από τα πιο τρομερά σφάλματα στη Νότια Καλιφόρνια – San Andreas και San Jacinto – δεν είναι ιδιαίτερα κοντά. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα ενός πραγματικά μεγάλου σεισμού που προέρχεται από το μακροχρόνιο σμήνος των σεισμών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό.

https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-earthquake-swarm-fontana-glen-avon-20190608-story.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LOS ANGELES TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post