Ανοιχτή απειλή της Ρωσίας στην Τουρκία: Πριν ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, να το σκεφθεί δυο φορές!!!

Ανοιχτή απειλή της Ρωσίας στην Τουρκία: Πριν ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, να το σκεφθεί δυο φορές!!!

Μόσχα (Rûdaw)– Η Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, Mariya Zaharova, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  είπε για τις επιθέσεις που δέχεται ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας:

“Το να δεχτείς επίθεση όταν έχεις εισβάλει στα εδάφη μιας χώρας, χωρίς την άδειά της, είναι φυσικό”.

Επίσης, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έφερε για καιρό σε πέρας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει στο θέμα της Ιντλίμπ, γεγονός που οδήγησε στην επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Η Ζαχάροβα απάντησε και σε ερωτήσεις του ανταποκριτή του Rûdaw ως εξής:

Rûdaw: Κυρία Ζαχάροβα, είπατε ότι η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι περιπεπλεγμένη. Μια κατάσταση που ίσως απαιτήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν μάλιστα ειδήσεις που λένε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Επειδή υπάρχουν επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών…

Zaharova: Με συγχωρείτε, θα σας απαντήσω με μια ερώτηση. Εγώ δεν είδα πουθενά κάποια πληροφορία ή είδηση που να λέει ότι η Τουρκία ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Αυτοί λένε ότι οι στρατιώτες τους δέχονται επίθεση. Όμως πρέπει πρώτα να ενημερώσουν εμάς για το θέμα. Ο κ. Μακρόν είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Για το λόγο αυτό, πριν ζητήσουν βοήθεια από το ΝΑΤΟ, πρέπει να το σκεφθούν δύο φορές. Άλλωστε, αν το ΝΑΤΟ είχε τη δύναμη να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, θα τα έλυνε. Όμως το ΝΑΤΟ δεν έχει πια τέτοια δύναμη, τέτοιο ρόλο.

Rûdaw: Όμως η ερώτησή μου είναι η εξής: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πάρει κάποια στάση όταν δέχεται επιθέσεις ένας σύμμαχός του;

Zaharova: Μα το να δεχτείς επίθεση όταν έχεις εισβάλει στα εδάφη μιας χώρας, χωρίς την άδειά της, είναι φυσικό.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εικόνες που λήφθηκαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που δείχνουν την κίνηση τουρκικής φάλαγγας στην επαρχια Ιντλίμπ.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το προηγούμενο βήμα της στοχοποίησης και γι’ αυτό η δημοσιεύσή του θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

 

Kerim HAS@Kerim_HAS

Buyur, burdan yak👇

Rusya Savunma Bakanlığı insansız hava araçlarıyla İdlib’e silah taşıyan Türk askeri konvoyuna ait görüntüleri yayınladı.

📌 Şu an Moskova’daki siyasi atmosfer 24 Kasım 2015’te Rus uçağının düşürülmesi öncesindeki atmosfere çok yakın.

Ενσωματωμένο βίντεο

Πηγή: rudawinfognomonpolitics.gr

Share this post