Αντικαθιστούν το GPS (και) στην Ελλάδα – «Βρίσκεται ήδη μέσα στις τσέπες μας» – Δείτε πως θα μας εντοπίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντικαθιστούν το GPS (και) στην Ελλάδα – «Βρίσκεται ήδη μέσα στις τσέπες μας» – Δείτε πως θα μας εντοπίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε ακρίβεια, σε τούνελ, ανάμεσα σε ψιλά κτήρια ή σε βουνά…
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Η ευρωπαϊκή απάντηση στο GPS του αμερικανικού στρατού είναι το δορυφορικό σύστημα στίγματος τοποθεσίας με το όνομα «Galileo».

Δεκαπλασιάζει την ακρίβεια του στίγματος και από το 2018 είναι υποχρεωτικό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ενώ πλέον προσφέρεται απλόχερα και ως εφαρμογή στο κινητό. Αργότερα γιατί να μην ενσωματωθεί σε εμφυτεύματα προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία ανώδυνα θα εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό με την βούλησή μας.

Το Galileo είναι συμβατό με το GPS και το ρωσικό Glonass, αν και μπορεί να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, τουτέστιν να τα αντικαταστήσει.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να προωθήσει σε όλους τους πολίτες της το δικό της σύστημα δορυφορικού γεωεντοπισμού.

Το σύστημα Galileo έχει ακρίβεια 1 μέτρου, ενώ το GPS 5 μέτρων, και όπως και αυτό, προσφέρεται δωρεάν για βασικές λειτουργίες εντοπισμού θέσης.

Η πλειονότητα των νέων έξυπνων κινητών είναι φυσικά συμβατή με το σύστημα, με την Ευρώπη να έχει ξεκινήσει τεράστια διαφημιστική καμπάνια, προκειμένου να το προωθήσει σε όλη την Ευρώπη.

Το σήμα του Galileo φτάνει σε σημεία που παρέμεναν χωρίς πρόσβαση μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα σε τούνελ και ανάμεσα σε ψηλά κτήρια.

Όλοι θα μπορούν να εντοπιστούν παντού, ενώ η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται και από τις δημόσιες αρχές, οι οποίες φυσικά θα υπακούν σε μία παγκόσμια κυβέρνηση, μελλοντικά, καθώς παρουσιάζεται ως αμιγώς πολιτική υπηρεσία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η υλοποίηση του έργου και η τεχνική διαχείριση έχουν ανατεθεί στην ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

Δείτε στα βίντεο πως προωθούν το Galileo!

Σε ένα από αυτά δείχνουν έναν άνδρα να παθαίνει καρδιακό επεισόδιο στα στενά των Βρυξελλών, έδρα της ΕΕ, και την γυναίκα του τρομοκρατημένη, επειδή δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται, να χρησιμοποιεί το Galileo, με σκοπό να εντοπιστεί η θέση της και να έρθει γρήγορα ασθενοφόρο, στο σημείο που βρίσκονται.

Έτσι όμως όλοι συνηθίζουμε πως η παρακολούθηση είναι κάτι το φυσιολογικό και πρέπει τελικά να επιβληθεί σε όλους μας, προκειμένου:

Να εντοπίζονται τρομοκράτες

Να μας βρίσκουν όταν έχουμε ανάγκη

Να εντοπίζουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα κτλ.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της SpaceX, Έλον Μασκ, έκανε μια απίστευτη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θέλει σε μερικά χρόνια, να θέσει γύρω σε τροχιά γύρω από τη Γή –κρατηθείτε– 12.000 μίνι δορυφόρους!

Όπως αναφέρουν από τις Βρυξέλλες: «Παρότι δεν το βλέπετε, το Galileo είναι ήδη μέσα στην τσέπη σας»!!!

ΦΩΤΟ: pexels

el.gr

Share this post