Ανώνυμος: Ανταρκτική! “Τώρα αυτό είναι τρομακτικό” Κάτι απίστευτο συμβαίνει.

Ανώνυμος: Ανταρκτική! “Τώρα αυτό είναι τρομακτικό” Κάτι απίστευτο συμβαίνει.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ.

Ανταρκτική. Κάτι απίστευτο συμβαίνει! ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ είναι τρομακτικό.. Η Ανταρκτική ήταν η τελευταία περιοχή της Γης που ανακαλύφθηκε, πιθανότατα αθέατη μέχρι το 1820, όταν η ρωσική αποστολή του Fabian Gottlieb von Bellingshausen και του Mikhail Lazarev στο Vostok και στο Mirny είδε την παγοκρηπίδα Fimbul. Η ήπειρος παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό παραμελημένη για το υπόλοιπο του 19ου αιώνα λόγω του σκληρού περιβάλλοντος, της έλλειψης εύκολα προσβάσιμων πόρων και της απομόνωσής της. Τον Ιανουάριο του 1840, η ξηρά της Ανταρκτικής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά, σχεδόν ταυτόχρονα, από την Εξερευνητική Αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον υποπλοίαρχο Charles Wilkes- και από μια ξεχωριστή γαλλική αποστολή υπό τον Jules Dumont d’Urville. Η τελευταία

πραγματοποίησε προσωρινή αποβίβαση. Η αποστολή Wilkes -αν και δεν έκανε αποβίβαση- παρέμεινε αρκετά στην περιοχή για να ερευνήσει και να χαρτογραφήσει περίπου 1.300 χιλιόμετρα της ηπείρου.

Η πρώτη επιβεβαιωμένη προσεδάφιση έγινε από μια ομάδα Νορβηγών το 1895. Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης. Περιέχει τον γεωγραφικό Νότιο Πόλο και βρίσκεται στην Ανταρκτική περιοχή του Νοτίου Ημισφαιρίου, σχεδόν εξ ολοκλήρου νότια του Ανταρκτικού Κύκλου, και περιβάλλεται από τον Νότιο Ωκεανό. Με έκταση 14.200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος και σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την Αυστραλία. Είναι μακράν η λιγότερο πυκνοκατοικημένη ήπειρος, με περίπου 5.000 κατοίκους το καλοκαίρι και περίπου 1.000 το χειμώνα. Περίπου το 98% της Ανταρκτικής καλύπτεται από πάγο με μέσο πάχος 1,9 χιλιομέτρων. Η εξωγήινη ζωή είναι η υποθετική ζωή που μπορεί να υπάρχει έξω από τη Γη και η οποία δεν προήλθε από τη Γη. Η ζωή αυτή μπορεί να κυμαίνεται από απλούς προκαρυώτες (ή συγκρίσιμες μορφές ζωής) μέχρι νοήμονα όντα, ακόμη και ευφυή όντα, τα οποία ενδεχομένως να αναδείξουν πολιτισμούς πολύ πιο προηγμένους από την ανθρωπότητα.

Η εξίσωση Drake υποθέτει την ύπαρξη ευφυούς ζωής αλλού στο σύμπαν. Η επιστήμη της εξωγήινης ζωής σε όλες τις μορφές της είναι γνωστή ως αστροβιολογία. Η έννοια της εξωγήινης ζωής, και ιδιαίτερα της εξωγήινης νοημοσύνης, είχε σημαντικό πολιτιστικό αντίκτυπο, κυρίως σε έργα επιστημονικής φαντασίας. Με την πάροδο των ετών, η επιστημονική φαντασία μετέφερε επιστημονικές ιδέες, φαντάστηκε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και επηρέασε το ενδιαφέρον του κοινού για την εξωγήινη ζωή και τις προοπτικές της. Ένας κοινός χώρος είναι η συζήτηση σχετικά με τη σοφία της προσπάθειας επικοινωνίας με την εξωγήινη νοημοσύνη. Ορισμένοι ενθαρρύνουν επιθετικές μεθόδους για την προσπάθεια επαφής με νοήμονα εξωγήινη ζωή. Άλλοι -επικαλούμενοι την τάση των τεχνολογικά προηγμένων ανθρώπινων κοινωνιών να υποδουλώνουν ή να εξαλείφουν λιγότερο προηγμένες κοινωνίες- υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να τραβήξουμε ενεργά την προσοχή στη Γη. Αυτό είναι το “ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ είναι τρομακτικό”… Ανταρκτική Κάτι απίστευτο συμβαίνει.

 Anonymous Official

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post