«Ανώτεροι Αξιωματικοί δυτικών χωρών βρίσκονται μέσα στο Αζοφστάλ»

«Ανώτεροι Αξιωματικοί δυτικών χωρών βρίσκονται μέσα στο Αζοφστάλ»

Ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών, βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, σύμφωνα με τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς, μεταδίδει το ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Είπε επίσης ότι οι αυτονομιστές έλαβαν τις σχετικές πληροφορίες από μαχητές του τάγματος του Αζόφ που παραδόθηκαν και από πολίτες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Περίπου εκατό άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πολιορκούμενο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόλις προχθές είχε ανακοινωθεί από τους Ουκρανούς ότι όλοι οι άμαχοι είχαν αποχωρήσει από το Αζοφστάλ. Την ανακοίνωση των Ουκρανών είχε επιβεβαιώσει και η Μόσχα.

Ωστόσο ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε χθες βράδυ πως στον αχανή χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται άμαχοι, πέρα από τους 100.000 κατοίκους σε άλλους τομείς της πόλης, που έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ποιοι ανάμεσά τους θέλουν να φύγουν από την πόλη», λιμάνι στρατηγικής σημασίας στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, είπε ο κ. Κιριλένκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο πως όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είχαν βρει καταφύγιο στα υπόγεια του εργοστασίου απομακρύνθηκαν από την Αζοφστάλ.

Η εγκατάσταση είναι ο τελευταίος τομέας της πόλης που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τις ρωσικές δυνάμεις.

militaire.gr

Share this post