Αν είναι δυνατόν: Απόφαση- ΣΟΚ κατά της Μαρίν Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν είναι δυνατόν: Απόφαση- ΣΟΚ κατά της Μαρίν Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξωφρενικά πράγματα συμβαίνουν στον πλανήτη.
Η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού» και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν θα προσαχθεί σε δίκη, επειδή τον Δεκέμβριο του 2015 δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε δικαστική πηγή.

Η Λεπέν ανάρτησε αυτές τις εικόνες αφού ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνέκριναν το κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό (πρώην Εθνικό Μέτωπο) με το Ισλαμικό Κράτος. Οι δικηγόροι της Λεπέν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή. Η ίδια έχει δηλώσει ότι οι διώξεις σε βάρος της συνιστούν μια μορφή πολιτικής παρέμβασης.

Τον περασμένο μήνα το κόμμα της Λεπέν κέρδισε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας τις περισσότερες ψήφους. Η ασυλία της ηγέτιδάς του όμως έχει αρθεί από το 2017, προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα για αυτές τις φωτογραφίες στο Twitter. Αν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο 75.000 ευρώ και τριετής φυλάκιση.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης.

Η Λεπέν σε ένα ξέσπασμα οργής λέει πως στοχοποιήθηκε για την κριτική της κατά των τρομοκρατών του ISIS, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης του Μακρόν, που όπως υπογραμμίζει «συνεχίζει να καλωσορίζει τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους με ανοιχτές αγκάλες».

Τόνισε επίσης πως αυτή η απόφαση, καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου που όπως όλοι, έχει και η ίδια.

Marine Le Pen

@MLP_officiel

Cette poursuite honteuse contre ceux qui dénoncent DAESH tombe au moment où le gouvernement accueille les djihadistes et leurs familles à bras ouverts. Ça en dit long sur l’état de déliquescence politique et morale de nos « élites » dirigeantes. MLPhttps://www.lepoint.fr/justice/marine-le-pen-renvoyee-en-correctionnelle-pour-avoir-poste-des-images-de-l-ei-12-06-2019-2318527_2386.php 

Marine Le Pen renvoyée en correctionnelle pour avoir posté des images de l’EI

La présidente du Rassemblement national avait diffusé les clichés sur son compte Twitter le 16 décembre 2015, peu après les sanglants attentats de novembre.

lepoint.fr

1.767 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σκεφτείτε, που έχουμε φτάσει. Επειδή κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση η Λεπέν, ανάρτησε εικόνες με τα εγκλήματα που διέπραξε το ΙΚ, κυνηγήθηκε.

Γιατί…άραγε;

Μήπως για να μην προβάλλονται τα εγκλήματά τους πουθενά και όλοι να ζουν μέσα στην άγνοια, διαμαρτυρόμενοι υπέρ των ανοιχτών συνόρων και της μετανάστευσης; Μήπως για να μας πουλάνε κατόπιν το παραμύθι, πόσο καλά και παρεξηγημένα παιδιά είναι οι μετανάστες;

Τροφή για σκέψη, τα σχόλια δικά σας.

(φώτο: Pexels)

el.gr

Share this post