Αν κάποια παγκόσμια κέντρα μας ετοιμάζουν για σικέ θερμά επεισόδια να σκεφτούν τι θα πάθουν « δεν θα τους αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου»

Αν κάποια παγκόσμια κέντρα μας ετοιμάζουν για σικέ θερμά επεισόδια να σκεφτούν τι θα πάθουν « δεν θα τους αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου»

Ο τούρκος έρχεται και η Ελλάδα ¨απειλεί¨  την ΕΕ να την  συνδράμει; αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι είμαστε στο ΑΜΗΝ.

Η κλιμακωτή σύγκρουση με την τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πρωτόγνωρες δηλώσεις που δείχνουν σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε:

« ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι υπάρχει υποχρέωση συμμαχικής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδος και ότι η κλιμάκωση των προκλήσεων της Αγκυρας δεν συνιστά διμερές ελληνοτουρκικό πρόβλημα, έσπευσε να διαμηνύσει ότι σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης η Ελλάδα θα αντιδράσει στρατιωτικά.

Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών, σύμφωνα με διασταυρωμένες διπλωματικές πηγές, εξήγησε στους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του ότι σε μια τέτοια περίπτωση, που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας (κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας με έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων ανοιχτά της Κρήτης, της Ρόδου ή κάποιου άλλου ελληνικού νησιού, είτε με άλλου είδους τουρκικής ενέργειας σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας), η Αθήνα θα αντιδράσει στρατιωτικά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα θα επικαλεστεί το άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ και θα ζητήσει την στρατιωτική συνδρομή των άλλων χωρών-μελών.

Τι αναφέρει το άρθρο 42

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφος του, τα άλλα κράτη-μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται στο προοίμιο του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ.»

Δένδιας: Αν η Ευρώπη δεν αποτρέψει τουρκική επιθετικότητα, δεν θα της αρέσει αυτό που θα συμβεί ( ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ άραγε  ΑΥΤΟ;)

Ο ίδιος ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα διαθέτει ικανές ένοπλες δυνάμεις.

 Η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι εδώ θα πρέπει να πάρει γρήγορα θέση, για να αποτρέψει. Γιατί αν δεν αποτρέψει, δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου».

 https://www.iefimerida.gr/politiki/ee-oi-kyroseis-poy-tha-ponesoyn-tin-toyrkia-ti-proteine-i-athina-i-proeidopoiisi-dendia

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα από διπλωματικής πλευράς βρίσκεται σε δεινή θέση καθότι πότε μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τέτοιας μορφής δηλώσεις.

Οι πλάτες των δήθεν συμμάχων  φαίνεται να είναι αδύναμες να ανταποκριθούν στις ελάχιστες συμβατικές υποχρεώσεις τους. Έτσι για μια ακόμη φορά ολοκάθαρα επιβεβαιώνεται ο προφητικός λόγος και τα προρρηθέντα υπό των αγίων πατέρων μας.

Άρα εδώ και τώρα πρέπει να προετοιμάσουν αμέσως τον Ελληνικό λαό για επικείμενη σύγκρουση με την τουρκία.

Δεν μπορούν να σφυρίζουν σαν τουρίστες , έχουν υποχρεώσεις, να θέσουν το χέρι τους υπό  τον τύπο των ήλων.

Οι  εταίροι μας άφησαν με κενούς λόγους , οι ομόδοξοι με τις δηλώσεις του μας θλίβουν ακόμα περισσότερο.

Απομένει όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο τούρκος θα έρθει γιατί οι συγκυρίες ωρίμασαν.

Η προβοκάτσια θα είναι το πρώτο κτύπημα του ( θα θελήσει να ρίξει το φταίξιμο στην Ελλάδα)

Το Κρητικό πέλαγος  ίσαμε Κάσσο , Κάρπαθο , Ρόδο, Καστελόριζο  είναι το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης.

Τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου είναι το δεύτερο πεδίο.

Ο Έβρος , η Σαμοθράκη και η Δυτική Θράκη το τρίτο.

Όλα αυτά κλιμακωτά με ελάχιστη χρονική απόσταση.

Ανάμεσα σε αυτά τα πεδία εμπλοκών τα δυτικά Βαλκάνια θα ανάβουν , η Βόρειος Ήπειρος θα φωνάζει βοήθεια.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να σκεφτούμε τίποτε άλλο , τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά , είναι θέμα επιβίωσης.

Αν κάποια παγκόσμια κέντρα  μας ετοιμάζουν για σικέ θερμά επεισόδια να σκεφτούν τι θα πάθουν  « δεν θα τους  αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου» χρησιμοποιούμε την παραπάνω  φράση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post