Αξιωματούχοι της ισραηλινής άμυνας: ΗΠΑ θα υποστηρίξουν επίθεση στο Ιράν.

Αξιωματούχοι της ισραηλινής άμυνας: ΗΠΑ θα υποστηρίξουν επίθεση στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν μια ισραηλινή επίθεση για την καταστροφή του ιρανικού πυρηνικού σχεδίου, λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας. Οι Αμερικανοί ιθύνοντες αντιλαμβάνονται ότι το Ιράν απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και την παγκόσμια τάξη, δήλωσαν οι ανώνυμες πηγές στην εφημερίδα Yediot Aharonot.

Ένας ανώτερος αξιωματικός πρόσθεσε ότι, καθώς οι πιθανότητες οριστικοποίησης μιας πυρηνικής συμφωνίας είναι ελάχιστες, η μόνη επιλογή που απομένει είναι ο πόλεμος, ο οποίος θα έρθει “σύντομα”. Ξεχωριστά, ο δημοσιογράφος Noam Amir ανέφερε ότι το Ισραήλ ολοκλήρωσε πάνω από το 50% των προετοιμασιών για ένα χτύπημα στο Ιράν.

Ορισμένοι ανώτεροι αμυντικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτεθεί σύντομα, καθώς η γεωπολιτική συγκυρία είναι ιδανική. Η στρατιωτική συνεργασία της Τεχεράνης με τη Ρωσία στην Ουκρανία δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας για να χτυπήσει με την αθόρυβη υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης, λένε.

Ανώνυμες πηγές ασφαλείας δήλωσαν στη Yediot ότι είναι δύσκολο να δούμε ένα σενάριο όπου το Ισραήλ δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να σταματήσει την πυρηνική προσπάθεια του Ιράν. Η Τεχεράνη απέχει μόλις 10-14 ημέρες από τον εμπλουτισμό ουρανίου 90% οπλικού βαθμού, δήλωσε στην εφημερίδα Israel Hayom ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τηςIDF Amir Hayman.

Κύρια αποστολή του Νετανιάχου: .

Παράλληλα, ο επερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σκοπεύει να αφιερώσει τη θητεία του στο αξίωμα στον τερματισμό της πυρηνικής απειλής, αναφέρει το δημοσίευμα της Yediot.

Netanyahu in Knesset

Νωρίτερα, ένας στενός σύμμαχος του Νετανιάχου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός που επιστρέφει θα διατάξει χτύπημα αν αποτύχουν οι συνομιλίες για μια πυρηνική συμφωνία. Ο Tzachi Hanegbi, παλιό μέλος του κόμματος Λικούντ, έγραψε επίσης ότι η κύρια αποστολή του Νετανιάχου θα είναι να σταματήσει το Ιράν και ότι πλησιάζει η ώρα για μοιραίες αποφάσεις.

Ειδικότερα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας λένε ότι η επίθεση στο Ιράν θα έχει τεράστιο κόστος και θα απαιτήσει δραματικές προσαρμογές στην οικονομία του Ισραήλ.

Ισραήλ, ΗΠΑ συντονίζουν στρατιωτικές κινήσεις.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία.

Ο αρχηγός των IDF Aviv Kochavi βρέθηκε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα για να εξασφαλίσει την αμερικανική υποστήριξη για ένα χτύπημα. Ο αρχηγός του στρατού συντόνισε τα πρακτικά σχέδια κρούσης κατά του Ιράν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Israel Hayom.

Ο Kochavi ανακοίνωσε μετά την επίσκεψή του ότι η κοινή στρατιωτική δραστηριότητα ΗΠΑ-Ισραήλ θα “επεκταθεί σημαντικά” στο εγγύς μέλλον.

Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί κινούνται γρήγορα και σύντομα θα πραγματοποιήσουν άσκηση για να εξασκηθούν σε αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν και των περιφερειακών πολιτοφυλακών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις του IDF και των ΗΠΑ δοκίμασαν το καλοκαίρι κοινή αεράμυνα για να προετοιμαστούν για μια βαριά πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post