Απάντηση Μητροπολίτη Μόρφου Στους Επικριτές Του: «Να Ακολουθούμε Το Λόγο Του Θεού, Όχι Της Νέας Εποχής» – Αμερικάνικα ΜΜΕ Τον Επικρίνουν

Απάντηση Μητροπολίτη Μόρφου Στους Επικριτές Του: «Να Ακολουθούμε Το Λόγο Του Θεού, Όχι Της Νέας Εποχής» – Αμερικάνικα ΜΜΕ Τον Επικρίνουν
Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους και πλέον ανακατεύονται σχολιάζοντας αρνητικά και αμερικανικά ΜΜΕ, που…κόπτονται για τις θρησκευτικές και κοινωνικές ελευθερίες, ενώ σε νέο κήρυγμά του ο ίδιος ο Μητροπολίτης έδωσε απαντήσεις.

To γνωστό δίκτυο Fox News συντηρεί το θέμα αναφέροντας πως η αστυνομία στην Κύπρο διερευνά έναν ορθόδοξο χριστιανό επίσκοπο για τα σχόλιά του σχετικά με τη σεξουαλικότητα και το πρωκτικό σεξ.

«Ο γενικός εισαγγελέας του νησιού της Μεσογείου δήλωσε ότι ανέθεσε στην αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν ο επίσκοπος διέπραξε έγκλημα. Ο επίσκοπος Νεόφυτος της Μόρφου έχει από καιρό προβεί σε επικρίσεις για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του. Αλλά η αστυνομία είπε πως αυτή τη φορά το πήγε πολύ μακριά. Ο επίσκοπος προκάλεσε οργή όταν φάνηκε σε βίντεο τον Ιούνιο λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να μεταφερθεί στο αγέννητο εάν οι μητέρες τους είχαν πρωκτικό σεξ ενώ ήταν έγκυες. Είπε επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν ένα «ξεχωριστό μάτι» από τον ύπνο με άλλους άντρες».

Επίσης η New York Post με στοιχεία από το Associated Press δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ορθόδοξος χριστιανός επίσκοπος υπό έρευνα για ενδεχόμενη ομιλία μίσους κατά των ομοφυλοφίλων» και στάθηκε και αυτή στην έρευνα της Αστυνομίας.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου δήλωσε την Πέμπτη ότι ανέθεσε στην αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα για το αν ένας Ορθόδοξος χριστιανός επίσκοπος διέπραξε ποινικό αδίκημα για τις παρατηρήσεις του σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Ο επίσκοπος Μορφου, Νεόφυτος, έδωσε αφορμή για διαμάχη αφού είπε κατά τη διάρκεια διάλεξης του Ιουνίου ότι η ομοφυλοφιλία θα μπορούσε να μεταφερθεί σε αγέννητα παιδιά εάν μια έγκυος γυναίκα κάνει πρωκτικό σεξ, μια αξίωση χωρίς επιστημονική βάση. Ο επίσκοπος δήλωσε στο ακροατήριό του ότι οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να είναι «καλοί Χριστιανοί» αρκεί να υποτάσσουν τις επιθυμίες τους με πνευματική καθοδήγηση. Αλλά η εξήγησή του για το πώς η «ομοφυλοφιλία» μπορούσε να «μεταφερθεί» στο αγέννητο – «συνήθως μέσω των γονέων» – προκάλεσε μια αιχμή καταδίκης από πολιτικά κόμματα και ομάδες ΛΟΑΤ. Η Κυπριακή κυβέρνηση είχε προηγουμένως επικρίνει τον επίσκοπο Νεόφυτο για τις «προσβλητικές» και «ζημιογόνες» παρατηρήσεις του και ζήτησε την απόσυρσή τους. Ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της χώρας θεωρεί ότι οι παρατηρήσεις εισάγουν διακρίσεις».

Μητροπολίτης Μόρφου

Σε νέο κήρυγμά του την πρωτομηνιά στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μίλησε για την αθεϊα στην Ευρώπη αλλά για την δική μας ψυχολογική αστάθεια! . «Η μάνα μου έλεγε πρόσεχε γιε μου να μην γύρει ο νούς σου. Τα άσπρα (τα χρήματα) κατεβάζουν τα άστρα» επισήμανε με νόημα! Περιέγραψε δε ένα περιστατικό από το Άγιο Όρος με τον Γέροντα Παϊσιο.

«Η Ευρώπη και ιδίως η Νέα Τάξη Πραγμάτων εισήγαγε και δεν το καταλάβαμε, και δεν εμιλήσαμε οι Αρχιερείς και οι ιερείς, ήθη και έθιμα παράδοξα ξένα στον νόμο του Θεού.» είπε κάνοντας λόγο για «άνομο νόμο» στην διαμόρφωση των παιδιών μας. «Μην βλέπετε αν οι πολλοί μας εμπαίζουν, αν μας σταυρώνουν. Ο Θεός μας είναι εσταυρωμένος! Να ακολουθούμε το λόγο του σταυρού όχι το λόγο της νέας εποχής. Της νέας αταξίας όπως λέω εγώ, όχι της νεάς τάξης πραγμάτων. Αυτοί έτσι την εμφανίζουν ως νέα ήθη με νέα δημοκρατία. Όταν σας διώκουν για τον Χριστό να χαίρεστε»…

Σημείωσε δε πως επικοινώνησε με έναν Δεσπότη Πατριαρχείου χθες και του είπε » Αγαπητέ μου Νεόφυτε μην λυπάσαι με αυτά που ακούς, οι προσευχές μας είναι δίπλα σου.» και του απάντησα «Δεν λυπούμαι, έχω μυστική χαρά. Από το 2003 γνωρίζουμε και τον ονειδισμόν και τον σταυρόν «…

Share this post