Απέσυραν την εικόνα με τους Αδάμ και Εύα ως «γκέι» – Δεν θα πιστεύετε όμως τον λόγο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Απέσυραν την εικόνα με τους Αδάμ και Εύα ως «γκέι» – Δεν θα πιστεύετε όμως τον λόγο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Το EL.GR είχε σχολιάσει εκτενώς την συγκεκριμένη είδηση για την τοποθέτηση μίας άκρως αμφιλεγόμενης εικόνας στην Σουηδία.

Ωστόσο νέα…δεδομένα μας έρχονται από την Σουηδία.

του Άρη Δημόπουλου.

Την απόσυρση εικόνας από εκκλησία του Μάλμε στην οποία είχαν ζωγραφιστεί δύο φιγούρες του Αδάμ, δύο φιγούρες της Εύας και μια τρανσέξουαλ γυναίκα να είναι ντυμένη ως ερπετό αποφάσισαν στην τοπική Αρχιεπισκοπή

Πριν προλάβετε ωστόσο να χαρείτε, διαβάστε τον πραγματικό λόγο, που δεν έχει να κάνει με τις τυχόν αντιδράσεις των Χριστιανών.

(RT)

Αφορά την διαμαρτυρία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με την Αρχιεπισκοπή να εξηγεί τους λόγους που απέσυρε την εικόνα:

«Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην εικόνα δεν είναι προβληματικό. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ένα φίδι που παραδοσιακά συμβολίζει το κακό και ότι αυτό μετατρέπεται σε μια τρανσέξουαλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερμηνείες ότι ένας τρανσέξουαλ είναι διαβολικός»

.

Η τοπική Αρχιεπισκοπή του Μάλμε μας λέει πως δεν ενοχλεί η απεικόνιση του ‘γκέι’ Αδάμ (ως πρώτου άνδρα) και της ‘γκέι’ Εύας (ως πρώτης γυναίκας) , αλλά η απεικόνιση του φιδιού επειδή αναπαρίσταται ως….τρανσέξουαλ!

Εν ολίγοις δεν έχει κανένα απολύτως πάτημα η οποιαδήποτε αντίδραση έστω και μερικών Χριστιανών, που βλέπουν την πίστη τους να διακωμωδείται ακόμη και μέσα στις χριστιανικές εκκλησίες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η χριστιανική πίστη διακωμωδείται και μάλιστα με αισχρό τρόπο.

Θυμίζουμε το σχετικά πρόσφατο «σατυρικό» βίντεο του BBC , που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό μαύρο και…Εβραίο!

Ωστόσο το συγκεκριμένο σποτάκι, παρά τις όποιες αντιδράσεις, όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά έτυχε και μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο που το αντιμετώπισε ως «κωμικό»:

(ΦΩΤΟ:Pexels)

https://www.el.gr/

Share this post