Απίστευτο: Οδομαχίες μεταξύ Hubei και Jiangxi στην Κίνα… λόγω κορωνοιού./Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους του Ισραήλ! Ελεγχοι για το αν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης.

Απίστευτο: Οδομαχίες μεταξύ Hubei και Jiangxi στην Κίνα… λόγω κορωνοιού./Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους του Ισραήλ! Ελεγχοι για το αν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης.
Απλά οι κάτοικοι ανησυχούν και δεν επιτρέπουν από τις γειτονικές πόλεις να επισκεφθούν το Hubei υπό τον φόβο της μετάδοσης του κορωνοιού.Απίστευτο: Οδομαχίες μεταξύ Hubei και Jiangxi στην Κίνα... λόγω κορωνοιού

Κατά τα άλλα στην Κίνα όλα βαίνουν καλώς, όπως αναφέρει το επίσημο καθεστώς και προπαγανδίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι στην Κίνα δεν διεξάγονται ελεύθερες εκλογές καθώς στην τυπική εκλογική αναμέτρηση μόνο ένα κόμμα εμφανίζεται.
Όμως στην Κίνα που βρέθηκε στο επίκεντρο του κορωνοιού, η προπαγάνδα αναφέρει ότι πλέον οι κινέζοι μετά τις άρσης της καραντίνας έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα τους.
Είναι έτσι τα πράγματα;
Οι κάτοικοι της επαρχίας Hubei στην Κίνα συνεργάστηκαν με την τοπική αστυνομία για να συγκρουστούν με την αστυνομία από τη γειτονική επαρχία Jiangxi δημιουργώντας οδοφράγματα στη γέφυρα του ποταμού Yangtze για να εμποδίσουν τους ανθρώπους διασχίσουν την πόλη και να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/cop%20car%20shield.png?itok=QK8XosQE
Πλάνα δείχνουν τους κατοίκους του Hubei να ανατρέπουν οχήματα της αστυνομίας.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Απλά οι κάτοικοι ανησυχούν και δεν επιτρέπουν από τις γειτονικές πόλεις να επισκεφθούν το Hubei υπό τον φόβο της μετάδοσης του κορωνοιού.
bankingnews.gr

Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους του Ισραήλ!

 

Ελεγχοι για το αν τηρούνται τα μέτρα

απαγόρευσης.

Τον στρατό στους δρόμους βγάζει το Ισραήλ για να τσεκάρουν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης από τους κατοίκους εξαιτίας του κορονοϊού.
ισραήλ
Αποφασίστηκε να αναπτύξει ένοπλους στρατιώτες προκειμένου να υποστηρίξουν την αστυνομία στις περιπολίες στους δρόμους για την επιβολή της κατάστασης αποκλεισμού απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.
Περίπου 500 στρατιώτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με διμοιρίες αστυνομικών από μεθαύριο, Κυριακή, προκειμένου να συνδράμουν «στην περιφρούρηση, απομόνωση και ασφάλιση ορισμένων περιοχών, αποκλείοντας δρόμους και σε επιπρόσθετες παρόμοιες αποστολές», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.
Μέχρι στιγμή το Ισραήλ έχει καταγράψει τουλάχιστον 3.000 κρούσματα και 10 θανάτους από τον κορονοϊό. Αυτήν την εβδομάδα, οι αρχές ενέτειναν τη μερική κατάσταση αποκλεισμού, απαιτώντας από τους πολίτες να παραμένουν μέσα σε ακτίνα 100 μέτρων από τα σπίτια τους και ορίζοντας κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων.
Οι Ισραηλινοί έχουν κληθεί να μένουν κατά το δυνατόν στα σπίτια τους, τα σχολεία είναι κλειστά και πολλές επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500.000 εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί.
Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα προκειμένου να επιβάλει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και να σταματήσει τις συναθροίσεις.
Οι στρατιώτες θα φέρουν όπλα και ένα τάγμα στρατιωτών θα αναπτυχθεί σε κάθε μια από τις οκτώ αστυνομικές περιφέρειες του Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός.
Οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού έχουν προκαλέσει τριγμούς στην οικονομία του Ισραήλ. Η Κεντρική Τράπεζα προέβλεψε αυτή την εβδομάδα συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,5% το 2020, αλλά μόνο στην περίπτωση που η μερική κατάσταση απαγόρευσης χαλαρώσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα προαπαιτούμενα για τη λήψη επιδομάτων ανεργίας, αλλά δεν έχει πει πόσο θα κοστίσει το πακέτο μέτρων βοήθειας.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέν Γκαντζ επικαλέστηκε χθες την πανδημία προκειμένου να προχωρήσει προς μια κυβέρνηση ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη και θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του πολιτικού αδιεξόδου που διαρκεί ένα χρόνο τώρα.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post