Απίστευτο «φινάλε» στην σύνοδο COP25 για την κλιματική αλλαγή: Το «μάτι» που βλέπει τα πάντα «έκλεψε την παράσταση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο «φινάλε» στην σύνοδο COP25 για την κλιματική αλλαγή: Το «μάτι» που βλέπει τα πάντα «έκλεψε την παράσταση» (ΒΙΝΤΕΟ)
Μια εκδήλωση που τα είχε όλα!

Η μεγάλη σύνοδος για την προστασία του κλίματος COP25 έφτασε στο τέλος της. Παρευρέθηκαν εκατοντάδες σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και όχι μόνο.

Οι συμμετέχοντες, αποφάσισαν πως πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα αφού όπως ισχυρίζονται…η κατάσταση για τον πλανήτη χειροτερεύει και κάτι πρέπει να κάνουμε. Έτσι σχεδόν όλες οι χώρες δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν περισσότερα πράσινα μέτρα, όπως ακριβώς επιβάλλει η Ατζέντα 2030.

Μεταξύ των άλλων τις μέρες που πέρασαν, ειπώθηκε πως οι τέσσερις τελευταίες δεκαετίες υπήρξαν οι πιο ζεστές που έχουν καταγραφεί στη Γη. Με τον φετινό Ιούλιο να είναι ο πιο ζεστός μήνας στην Ιστορία, το 2019 μπαίνει στην κατάταξη των πέντε πιο θερμών ετών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έγινε αναφορά στους έντονους καύσωνες στην Ευρώπη, στις τεράστιες πυρκαγιές στη Σιβηρία και την Αυστραλία, ακόμη και στον ο κυκλώνα Ιντάι στη Μοζαμβίκη.

Τονίστηκε επίσης πως οι πάγοι λιώνουν και το επίπεδο της θάλασσας ανεβαίνει. Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, σχετικό μήνυμα έστειλε και η Γκρέτα Τούμπεργκ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» γιατί «ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης», “Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», είχε δηλώσει η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στη Μαδρίτη.

«Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα», είχε σημειώσει η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η ηγερία της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε “απεργίες από τα σχολικά μαθήματα για το κλίμα”. «Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο και παγκοσμίως, δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», είχε καταγγείλει.

Στη σύνοδο δόθηκε επίσης βάρος στο ότι εξαιτίας της υπερθέρμανσης οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα είναι πιο συχνές και έντονες, σύμφωνα με το IPCC. Η συχνότητα και η ένταση των ξηρασιών επίσης θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να…αυξηθούν οι κυκλώνες 4ου και 5ου βαθμού! Το κερασάκι στην τούρτα της κινδυνολογίας ήταν πως 1 εκατομμύριο είδη βρίσκονται υπό απειλή. Έτσι, πρέπει όλοι παγκόσμια να δεχθούν τα πράσινα μέτρα, αλλιώς ο πλανήτης θα…καταστραφεί σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι…ειδικοί!

Μετά από 10 περίπου ημέρες, η σύνοδος έφτασε στο τέλος της, ωστόσο η αυλαία, έκρυβε…εκπλήξεις! Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο, παιδιά έχουν ζωγραφίσει ένα μάτι στα δυο τους χέρια, συμβολίζοντας έτσι λογικά το ότι παρακολουθούν τους ηγέτες του κόσμου, όπως είχε δηλώσει πρώτη η Γκρέτα στον ΟΗΕ.

Θυμίζουμε πως τα επόμενα 10 χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για τους παγκοσμιοποιητές καθώς πρέπει να καμφθούν όλες οι αντιδράσεις και να εφαρμοστεί παγκόσμια η Ατζέντα 2030.

Θα τα καταφέρουν;

(φώτο: Pexels)

https://www.el.gr/

Share this post