Απαγορεύτηκε η Θεία Κοινωνία και στο Τορόντο του Καναδά!

Απαγορεύτηκε η Θεία Κοινωνία και στο Τορόντο του Καναδά!

Στις 20 Ιουνίου η τοπική αυτοδιοίκηση του Τορόντο εξέδωσε ανανεωμένους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους οποίους περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς.

Πιο συγκεκριμένα οι υγειονομικές αρχές απαγορεύουν κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης της ασθένειας όπως μέσω της κοινής χρήσης διαφόρων αντικειμένων π.χ. βιβλία, μικρόφωνα, λαβίδα θείας κοινωνίας κ.λπ…

Η Μητρόπολη του Τορόντο δημοσίευσε βίντεο από την κυριακάτικη θεία λειτουργία της 5ης Ιουλίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Τορόντο, στο οποίο ο π. Φανούριος Παππάς εμφανώς συγκινημένος ανακοινώνει στο εκκλησίασμα τις νέες απαγορεύσεις και ότι πλέον δεν μπορεί να κοινωνήσει τους πιστούς κάνοντας λόγο και για δίωξη της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα το επίμαχο απόσπασμα απόσπασμα της ομιλίας του π. Φανουρίου έχει ως εξής:

«Αδελφοί μου, σήμερα έχω μια μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή μας ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία για την περιοχή του Τορόντο και φαίνεται ότι συνεχίζεται η δίωξη της Εκκλησίας. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή μου και τη λύπη μου. Και νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα γιατί πιστεύω ότι δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη, για τον Χριστό. Νιώθω ότι αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης Πίστης».

 

http://www.pravmir.com/holy-communion-banned-in-toronto/?fbclid=IwAR0rla4fkov0ThCUreEc_fr8WqkI9a2Mha1uLsdtrJCnupUVYKvyvdyO_tg

enromiosini.gr/arthrografia/toronto/

Share this post