Απασφαλίζουν οι ΗΠΑ – «Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα»

Απασφαλίζουν οι ΗΠΑ – «Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα»

Μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βενεζουέλας εξετάζεται σοβαρά από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα αυτή, ανέφερε ανώτερος υπάλληλος της διοίκησης Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Σοβαρά εξετάζει η διοίκηση Τραμπ μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, όπως αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Ειλικρινά, και μια στρατιωτική επιλογή, όπως είπε, ο Πρόεδρος Τραμπ, είναι και παραμένει στο τραπέζι. Είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή, την οποία προφανώς… κανένας δεν θα ήθελε να δει, αλλά σαφώς είναι μια (επιλογή) που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όσο τα ξεδιπλώνονται», δήλωσε ο αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή ένα νέο κύκλο κυρώσεων εναντίον πλοίων και εταιρειών που συνδέονται με τον πετρελαϊκό γίγαντα PDVSA της Βενεζουέλας κατόπιν αιτήματος της εθνικής συνέλευσης της χώρας.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε ανακοινώσει κυρώσεις σε 34 πλοία που ανήκαν ή είχαν μισθωθεί από την PDVSA καθώς και δύο εταιρείες που μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Κούβα.

«Εμείς ενεργήσαμε μετά από αίτημα της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας για την επιβολή κυρώσεων σε εκείνες τις εταιρείες και ορισμένα από τα πλοία τους που εμπλέκονται σε αυτή τη μεταφορά και αποστολή, καθώς και σε πάνω από 30 πλοία, νομίζω ότι ήταν 34 πλοία, που ανήκουν στην PDVSA και συμμετείχαν επίσης στις μεταφορές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον κρατικό παραγωγό πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να παραμείνουν υπό αμερικανική δικαιοδοσία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγή σε επιπλέον ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αντιδρώντας στις αμερικανικές κυρώσεις και πιέσεις.

makeleio.gr

Share this post