Απειλεί και επίσημα ο Ερντογάν – «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά»

Απειλεί και επίσημα ο Ερντογάν – «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά»

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα και διά στόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο. Συνεχίζοντας τη ρητορική και τις απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους κάνοντας λόγο για «αμφιλεγόμενο ζήτημα» αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε, φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ» δήλωσε ο Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο υπουργός μας (Μεβλούτ Τσαβούσογλου) τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα, να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έθεσε για μια ακόμη φορά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, απειλώντας πως αν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση, τότε ανοίγει η συζήτηση για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.

zougla.gr

Share this post