Αποκάλυψη: Θανατηφόρο το μυστικό drone των ΗΠΑ-Επισήμως… “δεν υπάρχει”

Αποκάλυψη: Θανατηφόρο το μυστικό drone των ΗΠΑ-Επισήμως… “δεν υπάρχει”

Η General Atomics κατασκεύασε και πέταξε ένα πρωτότυπο ενός θανατηφόρου νέου drone, με σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ πυρός από το τρέχον απόθεμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας εκτόξευσης 16 πυραύλων Hellfire.

Στην πραγματικότητα, θα είναι ο φορέας του θανάτου, όπως κανένα κρυφό όπλο ποτέ πριν.

Ακόμα καλύτερα, μπορεί να λειτουργεί από νησιωτικά έθνη χωρίς ανεπτυγμένα αεροδρόμια ή πλακόστρωτους διαδρόμους, όπως η Ινδονησία ή οι Φιλιππίνες.

Το μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα – η ύπαρξη του οποίου δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως – έκανε την πρώτη του πτήση αυτό το καλοκαίρι στο πεδίο δοκιμών Desert Horizon της εταιρείας στην έρημο Mohave, δήλωσαν στο Breaking Defense δύο πηγές με γνώση του προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος της General Atomics C. Mark Brinkley αρνήθηκε να σχολιάσει την ύπαρξή του.

Το νέο drone, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με εσωτερικά επενδυτικά κεφάλαια, διαθέτει βασικές βελτιώσεις που προορίζονται να το κάνουν πιο κατάλληλο για λειτουργία σε αυστηρές συνθήκες. Χρειάζεται λιγότερα από 800 πόδια για να απογειωθεί ή να προσγειωθεί το αεροσκάφος, καθιστώντας δυνατή την εκτόξευση και την ανάκτησή του από ανώμαλα αεροδρόμια, χωματόδρομους, ξηρές κοίτες ποταμών ή πιθανώς ακόμη και από πλοία, είπε μια πηγή.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο των 16 πυραύλων Hellfire είναι διπλάσιο από το MQ-1C Grey Eagle’s Hellfire και τέσσερις φορές περισσότερο από τον τυπικό αριθμό που μεταφέρει το MQ-9 Reaper.

Ο σχεδιασμός του νέου drone, δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από την έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας του MQ-1C Grey Eagle, ανέφεραν οι πηγές, αλλά έχει αισθητά μακρύτερα φτερά. Διαθέτει επίσης αεροηλεκτρονικά και άλλες δυνατότητες – όπως αυτόματη απογείωση και προσγείωση – που λαμβάνονται από άλλες πλατφόρμες της General Atomics.

Μια πηγή αναγνώρισε, ότι ο οπλισμός του αεροσκάφους με πλήρες φορτίο 16 Hellfires θα επηρεάσει την αντοχή του αεροσκάφους, ενώ θα περιορίσει το χώρο, την ισχύ και την ψύξη για αισθητήρες ή άλλα συστήματα αποστολής. Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει ότι το έλλειμμα ξεπερνιέται με την ικανότητα του drone να απογειώνεται πιο κοντά σε μια σύγκρουση και να εκτοξεύει γρήγορα μερικούς από τους πυραύλους του, με αποτέλεσμα να ρίχνει βάρος από το αεροσκάφος και να παρατείνει το χρόνο που μπορεί να μείνει στον αέρα.

«Αν μπορείτε να απογειωθείτε από οπουδήποτε και να επαναφορτώσετε γρήγορα, αλλάζει την αντοχή σας», είπε η πηγή.

Το όνομα και η ονομασία του νέου drone δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η General Atomics σκοπεύει να κυκλοφορήσει φωτογραφίες και προδιαγραφές του συστήματος μέχρι το τέλος του έτους, ανέφεραν οι πηγές.

Η General Atomics δεν έχει ακόμη ξεκινήσει συζητήσεις με τον αμερικανικό στρατό ή πιθανούς διεθνείς πελάτες σχετικά με το drone. Το σύστημα σχεδιάστηκε με γνώμονα τη Μελλοντική Διοίκηση του Στρατού και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ιδιαίτερα το πρόγραμμα Armed Overwatch της SOCOM και θα μπορούσε επίσης να είναι φυσικό για το Σώμα Πεζοναυτών ή οποιαδήποτε άλλη εκστρατευτική δύναμη, είπε η πηγή.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν το αεροσκάφος θα βρει έναν ενδιαφερόμενο πελάτη στον αμερικανικό στρατό, καθώς δεν υπάρχει άμεσος δρόμος για την προμήθεια του αεροσκάφους.

Η SOCOM δεν επέλεξε κανένα μη επανδρωμένο σύστημα, όταν περιόρισε το πεδίο των πιθανών ανταγωνιστών της Armed Overwatch σε τρία επανδρωμένα αεροσκάφη: τα Textron AT-6E Wolverine, L3Harris AT-802U Sky Warden και Sierra Nevada Corporation M28/C-145 Wily Coyote, σύμφωνα με το περιοδικό Εβδομάδα Αεροπορίας . Αλλά μια πηγή, είπε ότι η General Atomics πιστεύει ότι η SOCOM θα μπορούσε να επαναξιολογήσει τη δεξαμενή των διεκδικητών της, αφού είδε τις δυνατότητες του νέου UAS.

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει πρόγραμμα του στρατού με ιστορικό ρεκόρ για έναν πιο εκστρατευτικό διάδοχο του MQ-1C Gray Eagle, αν και η General Atomics ελπίζει ότι το νέο drone θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες απαιτήσεις του Στρατού.

Η εταιρεία έχει επίσης προσαρμόσει το νέο drone για να καλύψει τα κενά ικανότητας από πιθανούς διεθνείς πελάτες, όπως το ιταλικό ναυτικό, για επιχειρήσεις στο πλοίο, είπε η πηγή. Θα μπορούσε επίσης να ταιριάζει σε χώρες όπως η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες που ενδέχεται να επιχειρούν σε νησιά χωρίς ανεπτυγμένα αεροδρόμια ή ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους.

pentapostagma.gr

Share this post