Αποκαλυπτική έρευνα: Το θανατικό στην Κύπρο με αριθμούς – Ραγδαία αύξηση από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Αποκαλυπτική έρευνα: Το θανατικό στην Κύπρο με αριθμούς – Ραγδαία αύξηση από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. 

Και στην Κύπρο παρατηρείται ραγδαία αύξηση θανάτων από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Σύμφωνα με έρευνα, την οποία έκανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης και την δημοσιεύει το pronews.gr, από το δεύτερο εξάμηνο και μετά παρατηρείται ραγδαία αύξηση θανάτων. 

Η έρευνα έχει τον τίτλο «Η Θνησιμότητα του Πληθυσμού στην Κύπρο από ΟΛΕΣ τις ΑΙΤΙΕΣ τα τελευταία έξη (6) χρόνια με βάση τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία του Υπουργείου Υγείας όπως δηλώνονται στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT)».

Να θυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο παρατηρείται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία είχε αναλύσει σε συνέντευξη του στο pronews.gr ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης.

Όπως παρατηρούμε στα διαγράμματα το πρώτο τρίμηνο του 2021 στην Κύπρο δεν παρατηρήθηκε κάποια αύξηση θανάτων, αντιθέτως το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία και πλέον το 2021 είναι η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους την τελευταία πενταετία. 

Θάνατοι πρώτο τρίμηνο:

Θάνατοι δεύτερο τρίμηνο:

Θάνατοι τρίτο τρίμηνο:

Παρατηρήσεις: 

Παρατηρείται στατιστικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των θανάτων κατά το ΤΡΙΤΟ τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2021 (p=0.0008). Η αύξηση των θανάτων το ΤΡΙΤΟ τρίμηνο του έτους 2021 είναι σε ποσοστό πάνω από 30%.

Παρατηρείται επίσης στατιστικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των θανάτων και για ολόκληρο το έτος 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (p<0.001).

Η στατιστικά σημαντική αύξηση των θανάτων παραμένει ακόμα και μετά την αφαίρεση των θανάτων από τον κορωνοϊό (p<0.01).

Δεν παρατηρείται αύξηση της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό κατά το έτος 2020 – το πρώτο έτος που εμφανίστηκε η επιδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (p=0.74).

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ διερεύνηση της αυξημένης θνησιμότητας στον πληθυσμό για να διαπιστωθεί η αιτία ή οι αιτίες της αύξησης των θανάτων.

Είναι απαραίτητο να δοθούν από το Υπουργείο Υγείας περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους (π.χ. ηλικία, αίτια θανάτου γεωγραφική κατανομή, ιστορικό εμβολιασμού κτλ) ώστε να διερευνηθεί επιστημονικά το σοβαρό αυτό θέμα.

Δεδομένου του προγράμματος εμβολιασμού κατά το έτος 2021, θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ευθύνεται εν μέρει ο εμβολιασμός για την αυξημένη θνησιμότητα στον γενικό πληθυσμό.

Να σημειώσουμε ότι και στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα ο κόσμος ξεκίνησε να εμβολιάζεται μαζικά από τον Μάρτιο και μετά.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα εδώ

pronews.gr

Share this post