Αποκλειστικές Εικόνες Των Ιρανικών Πυραύλων Κρουζ Quds-1 Που Χρησιμοποιήθηκαν Για Να επιτεθούν Στη Σαουδική Αραβία!

Αποκλειστικές Εικόνες Των Ιρανικών Πυραύλων Κρουζ Quds-1 Που Χρησιμοποιήθηκαν Για Να επιτεθούν Στη Σαουδική Αραβία!

Μια απροσδόκητη δήλωση τού εκπρόσωπου του Υπουργείου Άμυνας του Κουβέιτ, αποκάλυψε ότι κατά την τελευταία μαζική επίθεση στα διυλιστήρια πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, τα μη επανδρωμένα Ιρανικά αεροσκάφη και οι πυραύλοι κρούζ, πετούσαν ακριβώς πάνω από τη βάση του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, καθώς και διά μέσου πολλών αντιπυραυλικών συστημάτων του Κουβέιτ, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Patriot, δείχνοντας και πάλι την πλήρη ανυπαρξία του τελευταίου  κατά την επίθεση!

Με αυτά τα στοιχεία οι ΗΠΑ έχουν τη βεβαιότητα ότι η επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, διαπράχθηκε από το Ιρανικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί Αντάρτες Χούτι, που πραγματοποιούν συχνά από την Υεμένη ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων, εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας!

Οι ειδικοί μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι πυραύλοι του Ιράν που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στα διυλιστήρια πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, είναι πλήρη αντίγραφα των πυραύλων Kh-55 που είχαν παραδοθεί  παλαιότερα στο Ιράν από την Ουκρανική πλευρά.

Ο Αλέξανδρος Mozgovoy, εκδότης περιοδικού για θέματα εθνικής άμυνας, δήλωσε ότι η ομοιότητα των Ιρανικών πυραύλων Quds-1 και του σοβιετικού Kh -55 δεν προκαλεί απολύτως καμία αμφιβολία ακόμη και μεταξύ των μη ειδικών σε αυτόν τον τομέα. Πολλές αλλαγές στον πυραύλο μπορεί να έχουν τεθεί, αλλά όλες είναι ασήμαντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για πυραύλους που δημιουργήθηκαν σχεδόν πριν από 40 χρόνια, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, ακόμη και τα παρωχημένα όπλα έχουν καταστεί αποτελεσματικά ενάντια στα φαινομενικά πολύ πιο σύγχρονα συστήματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας.

Σύμφωνα με πηγές, τουλάχιστον 19 πυραύλους κρούζ και περίπου δώδεκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν επιτυχώς τα διυλιστήρια, με τα Αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας, τα οποία βρίσκονταν στη διαδρομή των πυραύλων, να καταφέρουν να καταρρίψουν μόνο δύο πυραύλους, ενώ οι άλλοι 17 έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους.

Η αποκλειστικές εικόνες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας!

 

Share this post