ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΛΙΝΟΙΣ FRANCIS BOYLE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΛΙΝΟΙΣ FRANCIS BOYLE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών, το Ινστιτούτο Brookings, που βοήθησε τον Τσίπρα να ανέλθει στην Εξουσία…

Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί…

Ο Matthew Nimitz ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ανοικτής Κοινωνίας του George Soros…

Πίσω από τις “πολύχρωμες” λαϊκές εξεγέρσεις είναι ο Σόρος…

Συνέντευξη στον ερευνητή – δημοσιογράφο

Γιάννη Κουντούρη

με την επιμέλεια του

πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Παναγιώτη Αποστόλου

Σήμερα στην Ελεύθερη Ώρα, φιλοξενούμε κατ΄ αποκλειστικότητα συνέντευξη του διεθνούς φήμης Αμερικανού καθηγητού διεθνούς δικαίου κ. Francis Boyle.

Πριν σας παραθέσουμε την συνταρακτική συνέντευξη με τον Αμερικανό διεθνολόγο, θα πρέπει να σας αναφέρουμε ένα σύντομο βιογραφικό του!

Ποιος είναι ο Francis Boyle (Φράνσις Μπόυλ);

Ο Δρ. Francis Boyle είναι Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστήμιου του Illinois – College of Law (της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις).

Έλαβε πτυχίο (το 1971) στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στη συνέχεια πτυχίο magna cum laude από το Harvard Law School και πτυχίο και διδακτορικό στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Διετέλεσε επίσης ειδικός αναλυτής διεθνών φορολογικών θεμάτων στην εταιρεία Bingham, Dana & Gould. Ο Καθηγητής Boyle λειτουργεί επίσης ως σύμβουλος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης καθώς και της Προσωρινής Κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εκπροσωπήσει εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως το Έθνος Blackfoot (Καναδά), το Έθνος της Χαβάης και το Έθνος Λακοτά (Αμερικανική φυλή), καθώς και πολλές ατομικές περιπτώσεις θανατικής ποινής και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Έχει συμβουλεύσει πολυάριθμα διεθνή όργανα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας, της πυρηνικής πολιτικής και του βιολογικού πολέμου. Από το 1991-92, διετέλεσε νομικός σύμβουλος για την αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων στις διαπραγματεύσεις ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Ο καθηγητής Boyle υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αμνηστίας, ως σύμβουλος της Επιτροπής Αμερικανών Φίλων.  Σχεδίασε την εγχώρια νομοθεσία των ΗΠΑ για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Βιολογικά  Όπλα, γνωστή ως Νόμος για την Αντιτρομοκρατία των Βιολογικών Όπλων του 1989, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ και υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον Πρεσβύτερο.

Ο Boyle ήταν ένας σκληρός επικριτής της εξωτερικής πολιτικής του πρώην Αμερικανικού προέδρου Τζωρτζ Μπους. Το 2007, ο Boyle καταγγέλλει τις “συνεχιζόμενες εγκληματικές δραστηριότητες που διαπράττονται από τη διοίκηση του Bush Jr. και τους ξένους συνεργούς σε συμμαχικές κυβερνήσεις, όπως στη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Γεωργία κλπ.”! Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση G. W. Bush “θα καλωσόρισε το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου”!  Ο Boyle είχε ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει Διεθνή Εντάλματα Σύλληψης για τον G. W. Bush, τον Dick Cheney (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009). τον Donald Rumsfeld (Υπουργός Άμυνας 1975-1977 με πρόεδρο τον Gerard Ford και 2001-2006 με τον G. W. Bush), τον George Tenet (Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – DCI – των ΗΠΑ στις κυβερνήσεις των G. W. Bush και Bill Clinton), την Condoleezza Rice (ΥΠΕΞ κυβερνήσεως G. W. Bush) και τον Alberto Gonzales (Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ κυβερνήσεως G. W. Bush)!

Οι άποψη του Boyle για τον Barrack Obama και την Hillary Clinton είναι πως αγοράστηκαν και πληρώθηκαν από το διεθνή Σιωνισμό! Οι άποψή του για τον Donald Trump είναι ηπιότερη των άλλων πρώην προέδρων των ΗΠΑ! Ωστόσο θεωρεί ότι συμπεριφέρεται ως “άλλος εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού”!

Επίσης να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Boyle είναι σκληρός επικριτής του Ισραήλ, του Σιωνισμού και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής προς το Ισραήλ!

Η συνέντευξη με τον Αμερικανό διεθνολόγο…

Ερώτηση: Δρ. Boyle παραχωρήσατε πρόσφατα μια συνέντευξη στην γείτονα της Ελλάδας, τα Σκόπια (ΠΓΔΜ), και ισχυρίζεστε ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι άκυρη και ότι παραβιάζει τη Σύμβαση της Βιέννης για το Νόμο των Συνθηκών. Πιο συγκεκριμένα, πώς την ακυρώνει το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης;

 Απάντηση:  Αν διαπιστωθεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραβίασε τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και αυτό των Σκοπίων, τότε συμφώνως προς το άρθρο 46 της Συμβάσεως της Βιέννης δια το Δίκαιον των Συνθηκών, μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω πληροφορηθεί ότι αυτό έγινε στην περίπτωση του Συντάγματος των Σκοπίων. Απευθυνθείτε στους δικούς σας συνταγματολόγους, εκεί στην Ελλάδα, για το εάν το ίδιο έχει συμβεί και όσον αφορά το ελληνικό Σύνταγμα.

Ερώτηση: Πώς παραβίασε η συμφωνία Πρεσπών το Σύνταγμα των Σκοπίων σύμφωνα με  τους  νομικούς εμπειρογνώμονες στα Σκόπια;

Απάντηση: Μου είπαν προσωπικά μερικοί συνταγματολόγοι από τα Σκόπια, ότι οι όροι της συμφωνίας παραβίασαν σαφώς το σύνταγμα των Σκοπίων!  Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι υπάρχουν και Έλληνες συνταγματολόγοι που εξετάζουν την ίδια Συμφωνία, ως προς το αν έχει παραβιάσει και το ελληνικό Σύνταγμα.

Πρέπει όμως εσείς εκεί στην Ελλάδα, να συγκροτήσετε δύο Ειδικές Επιτροπές για την αποσαφήνιση, τόσο για τη σωστή μετάφραση του αρχικού κειμένου της εν λόγω Συμφωνίας, Ελληνιστί, όσο και για τη νομιμότητα της Συμφωνίας απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα, από νομικούς εμπειρογνώμονες. Πρέπει να δείτε ΑΝ παραβιάζει τους όρους του Συντάγματος σας! Απλά εγώ σας δίνω μερικές συμβουλές για το πώς πρέπει να προχωρήσετε εσείς σε αυτό.

    Ερώτηση: Παραβίασε καθόλου η Συμφωνία των Πρεσπών τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν αυτές τις συμφωνίες μεταξύ των εθνών;

Απάντηση: Μου είπαν ότι αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα ο κ Σεργκέι Λαβρόφ από τη Ρωσία, ότι, ναι, παραβίασε μερικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αν παραβίασε μερικά από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που εγκρίθηκαν βάσει του κεφαλαίου 7 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών, τότε, ναι, θα μπορούσε επίσης να ακυρωθεί βάσει του άρθρου 103 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών. Και αυτό που είπε ο κ Λαβρόφ, πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

  Ερώτηση: Μπορεί, συνολικά, η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα (π.χ. η Νέα Δημοκρατία) να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο; Μπορεί επίσης μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια να κάνει το ίδιο;

Απάντηση:  Ναι. Η Συμφωνία θα μπορούσε να ακυρωθεί τόσο από μια νέα ελληνική κυβέρνηση, όσο και από μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια. Οποιαδήποτε από αυτές τις κυβερνήσεις μπορεί να επικαλεσθεί το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης για το Νόμο των Συνθηκών για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ναι.

(Σημ.: Αυτό όμως που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι, γιατί μέχρι τώρα, στη Νέα Δημοκρατία λένε πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αυτό;)!

Ερώτηση: Πολλοί έχουν πει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ασκήσει πίεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι είναι εδώ και χρόνια πίσω από ολόκληρο αυτό το Σκοπιανό ζήτημα, επειδή είναι σημαντικό για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ κλπ., προκειμένου να αποκλειστεί η οποιαδήποτε Ρωσική επιρροή προς τα Βαλκάνια. Είναι σωστό αυτό;

Απάντηση: Όχι. Δεν αποτελούν απειλή για κανέναν οι Ρώσοι! Αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία των Αμερικανών, είναι να… ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Αυτό ανάγεται στη Βοσνία το 1995, τους βομβαρδισμούς της Σερβίας το 1999, την σύσταση του κράτους – μαϊμού του Κοσσυφοπεδίου και την ίδρυση του Camp Bondsteel (Στρατοπέδου Μπόντστιλ) στο Κοσσυφοπέδιο για τον έλεγχο των Βαλκανίων. Τα Βαλκάνια έχουν στρατηγική και οικονομική επιρροή. Τα Βαλκάνια ελέγχουν την Αδριατική θάλασσα, φτάνουν στα όρια της Μαύρης Θάλασσας, είναι κοντά στο Στενό των Δαρδανελίων. Επίσης, όλο το πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο διέρχεται από τα Βαλκάνια. Το θέμα δεν είναι ότι οι Αμερικανοί φοβούνται τη Ρωσία. Πάρτε για παράδειγμα το Μαυροβούνιο, το οποίο μόλις αναγκάστηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως και τα Σκόπια, μέσω αυτής της Συμφωνίας των Πρεσπών! Σε κάποιο σημείο, θα ήθελαν επίσης να εντάξουν και τη Σερβία στο ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου για μια συμφωνία ανταλλαγής γης!

Ερώτηση: Μόνο οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα να καμφθεί στο ίδιο θέμα, ή και  η Γερμανία θέλει, αλλά και η Ελλάδα να δώσει την μακεδονική κληρονομιά της στα Σκόπια;  Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, κλπ., ή μήπως υπάρχουν και άλλα μεγάλα συμφέροντα πίσω από αυτό; Για παράδειγμα, ο Έλληνας δημοσιογράφος Dr. Ιωάννης Νασιούλας στο άρθρο του “Οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει με τη νέα Σύγχρονη Μακεδονία”, γράφει… «Σε πρόσφατο άρθρο, η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle τοποθέτησε έναν χάρτη της “σύγχρονης Μακεδονίας”, ο οποίος φαίνεται να καταλαμβάνει την Ελλάδα με τη Μακεδονία, καθώς και το σύνολο των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Είναι προφανές ότι η ιδέα της χρήσης του κράτους των Σκοπίων ως κέντρο διασποράς πολιτικών συγκρούσεων, με όλα τα γειτονικά κράτη, είναι για την εδραίωση του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου των Γερμανών στα Βαλκάνια»!

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτό; Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τη Γερμανία για το σκοπό αυτό για τα δικά της συμφέροντα σε σχέση με το Σκοπιανό;

 Απάντηση: Επιτρέψτε μου να πω κάτι για τους Γερμανούς. Η Γερμανία εξακολουθεί να χρωστάει στην Ελλάδα πολεμικές επανορθώσεις που έχουν απομείνει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! ΓΙΑΤΙ δεν το επιδιώκει αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Λέει η Μέρκελ “Απλά δε κάνουμε συζήτηση για αυτό”. Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, η Γερμανία είχε επιφέρει τότε τρομερό θάνατο και καταστροφές σε όλη την Ελλάδα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Τσίπρας πήρε το μέρος της Μέρκελ σε αυτό. Αυτό προσωπικά θα το είχα χρησιμοποιήσει σαν όπλο διαπραγμάτευσης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις (που κάνει η Ελλάδα με τους δανειστές της) για το ελληνικό χρέος!

  Ερώτηση: Πώς παίζει ρόλο σε αυτό το ζήτημα ο όρος erga omnes; Απαιτούνται όλα τα έθνη να χρησιμοποιούν το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” για τα Σκόπια ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών;

 Απάντηση: Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ο μόνος τρόπος για να επιβληθεί αυτό είναι μέσω ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί σύμφωνα με το κεφάλαιο 7 του Χάρτου του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι η Ρωσία θα ασκούσε βέτο σε αυτό. Αν και άλλα έθνη-μέλη του ΟΗΕ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το “ΠΓΔΜ” ή άλλο όνομα για τα Σκόπια, είναι προνόμιό τους. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος και φιλικός τόσο προς την Ελλάδα όσο και τα Σκόπια και θα ήθελα να δω αυτό το θέμα να διευθετηθεί. Αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου στα παιδιά (στα Σκόπια και αλλού) σίγουρα αυτό δεν βοηθάει!

 Ερώτηση:  Τι σημαίνει από νομικής απόψεως η καταχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ; Όπως γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε νομικά δεσμευτικό για όλα τα Έθνη μέσω κάποιου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 Απάντηση: Η όλη καταχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ, σημαίνει απλώς ότι για την ίδια μπορεί να γίνει κάποια επίκληση την ώρα που συνεδριάζει ο ΟΗΕ για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό μόνο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεσμεύσει όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ σε αυτήν, εκτός από την Ελλάδα και τα Σκόπια.

 Ερώτηση: Τι ρόλο έπαιξε το Ινστιτούτο Brookings;

 Απάντηση: Η Συμφωνία των Πρεσπών διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Brookings, που το διοικούν σκληροπυρηνικοί Σιωνιστές!  Το παίζουν “φιλελεύθεροι” αλλά δεν είναι έτσι. Τη δεκαετία του ᾽70, οπότε ήμουν στο Χάρβαρντ και είχα αναλάβει το παλιό γραφείο του Χένρυ Κίσινγκερ εκεί, ναι, το Brookings αποτελείτο από μερικούς ειλικρινείς φιλελεύθερους, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα εκεί.

Το δε Ινστιτούτο Brooking ανήκει ως επί το πλείστον στον εβραϊκής καταγωγής Haim Saban, ο οποίος υποστηρίζει το Ισραήλ. Υπάρχουν κι άλλοι σκληροπυρηνικοί Σιωνιστές που, ΣΗΜΕΡΑ, συμμετέχουν στο ίδιο ινστιτούτο!

[Σημ.: Ο Haim Saban τυγχάνει και μεγάλος υποστηρικτής της κ. Χίλαρι Κλίντον. Ο Saban συνδέεται επίσης με την διεθνή Σιών! Και μην ξεχνάμε, ότι ήταν το ΙΔΙΟ μεγάλο ινστιτούτο που είχε βοηθήσει τον Τσίπρα να μπει στην ΕΞΟΥΣΙΑ! Άρα, εδώ έχουμε ένα σαφή σύνδεσμο μεταξύ του Τσίπρα και του εν λόγω ινστιτούτου (των Εβραίων Σιωνιστών) και της Συμφωνίας των Πρεσπών! Σε αυτά ο καθηγητής Boyle συμφωνεί απόλυτα]!

 Από την ομιλία στο Brooking του Πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 2017

Ερώτηση: Έχετε πει σε άλλα ΜΜΕ, ότι οι δικηγόροι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών συνέταξαν συνειδητά αυτήν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών στα αγγλικά. Γιατί και πώς θα μπορούσε αυτό να έχει επηρεάσει τα μέρη αυτής της Συμφωνίας καθώς και τα συνολικά αποτελέσματά της; Υπήρξε απάτη σε αυτό;

 Απάντηση: Πρόκειται για εξαιρετικά πολύπλοκα έγγραφα του διεθνούς δικαίου. Τα αναλύω επαγγελματικά, εδώ και 40 χρόνια. Αυτά τα έγγραφα (της εν λόγω Συμφωνίας) τα συνέταξαν δικηγόροι της Αμερικανικής κυβέρνησης. Εγκρίθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ολ’ αυτά τα ενορχηστρώνουν οι Αμερικανοί για το δικό τους συμφέρον και ΔΕΝ νοιάζονται ούτε για τους Σκοπιανούς ούτε για τους Έλληνες.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως δεν συνέταξαν το κείμενο της Συμφωνίας σε τρεις επίσημες γλώσσες, αγγλικά, ελληνικά και σκοπιανά! Υπάρχει ΜΟΝΟ ένα έγγραφο αγγλιστί! Τελεία και παύλα! Αυτό θέτει επίσης το ζήτημα της μετάφρασης ίδιου εγγράφου. ΠΟΙΟΙ έχουν μεταφράσει αυτό το έγγραφο προκειμένου να παρουσιαστεί τόσο στο ελληνικό όσο και στο σκοπιανό κοινοβούλιο; Υπήρξαν μήπως σημαντικές αποκλίσεις στη μετάφραση; Το έχουν ξανακάνει αυτό οι Αμερικανοί στην ισραηλινό-αιγυπτιακή ειρηνευτική συμφωνία τη δεκαετία του ΄70 επί προέδρου Κάρτερ. Εσείς εκεί στην Ελλάδα πρέπει να συγκροτήσετε μια ειδική επιτροπή μεταφραστών και γλωσσολόγων! Να δείτε αν διαπράχθηκε μια απάτη εις βάρος της Ελλάδος, όσον αφορά το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, κτλ. Αν πράγματι συνέβη αυτό, το άρθρο 49 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών αναφέρει ότι η απάτη είναι λόγος για μη συναίνεση σε μια συνθήκη. Το θέμα αυτό πρέπει να εξεταστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια.

Ήμουν ο δικηγόρος των Βοσνίων κατά τις διαπραγματεύσεις Owen Stoltenberg και παρά τις πολυάριθμες διατάξεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της Βοσνίας  προσπάθησαν να μας καταστρέψουν!

Ερώτηση: Τέλος, ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει ο George Soros σε όλα αυτά; Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφερθεί εκτενώς στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι και οι δύο μαριονέτες του Σόρος, που έχει και αυτός τα δικά του συμφέροντα σε αυτό το θέμα.

Απάντηση:  Ξέρουμε ότι πίσω από τον Μάθιου Νίμιτζ είναι ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος είναι πίσω και από όλες αυτές τις “πολύχρωμες” λαϊκές εξεγέρσεις στην Ευρώπη. Γιατί να επιτρέπουμε στον Τζορτζ Σόρος να μας γράφει βιβλία για την “ανοχή” που υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουμε (στους γείτονές σας);

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι πίσω από όλες αυτές τις “πολύχρωμες” λαϊκές εξεγέρσεις που, πράττοντας έτσι, μόνο “ανοχή” δεν δείχνει! Αλλά αυτός είναι ο στόχος όλων αυτών των οργανώσεων του Σόρος και γνωρίζουμε ότι ο Matthew Nimitz ήταν μέλος του Δ.Σ. (της Ανοικτής Κοινωνίας) του Soros…

Συμπεράσματα…

Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών, το Ινστιτούτο Brookings, που βοήθησε τον Τσίπρα να ανέλθει στην Εξουσία…

Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί…

Ο Matthew Nimitz ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ανοικτής Κοινωνίας του George Soros…

Ο Matthew Nimitz είναι ένας μακροχρόνιος νομικός “εκτελεστής” των ΗΠΑ… τον έχει εκεί στον ΟΗΕ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιτυγχάνει τους στόχους του…

Τον Matthew Nimitz δεν τον ένοιαζαν καθόλου, ούτε τα συμφέροντα των Σκοπιών ούτε της Ελλάδος…

Όλη η “Συμφωνία των Πρεσπών” έχει να κάνει με την είσοδο των Σκοπίων στο NATO, και τίποτε άλλο…

Πίσω από τις “πολύχρωμες” λαϊκές εξεγέρσεις είναι ο Σόρος…

Ο συγχρονισμός μεταξύ των αποκαλύψεων του Dr. Francis Boyle, που βγάζουμε εμείς αποκλειστικά μέσα Ε.Ω., και των …μυστικών πρωτόκολλων, πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, στα οποία αναφέρθηκε προ λίγων ημερών κι ο Πάνος Καμμένος, δεν θα μπορούσε να έρθει σε μια καλύτερη στιγμή…

Επίσης, εδώ αποκαλύπτεται ένας σαφής σύνδεσμος μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ανθρώπων από το Ινστιτούτο Brookings, σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Που σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος ειδικεύεται στο διεθνές δίκαιο, με την επίκληση του άρθρου 46 της Συμφωνίας της Βιέννης στα διεθνή δικαστήρια, μπορεί η Ελλάδα να ξεφύγει οριστικά από τη μέγγενη της Συμφωνίας των Πρεσπών… Γίνεται αυτό, είναι σαφές… Και όχι μόνο αυτό, διότι αν ψηφιστεί νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα είναι πρόθυμη προς τούτο, ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, να ακυρώσει την κατάπτυστη – εμετική και προδοτική Συμφωνία…

Είμαστε σίγουροι, ότι αυτή η συνέντευξη θα ταρακουνήσει τα Επιτελεία του Μαξίμου και της Πειραιώς!

Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να τοποθετηθούν…

Αν όχι, ας τους κρίνει ο ελληνικός λαός…

Share this post