Αποκλειστικό : Ισραηλινά F-35 Εισχώρησαν Μέσα Στο Εναέριο Χώρο Tου Ιράν Χωρίς Να Εντοπιστούν Και Να Καταρριφθούν!

Αποκλειστικό : Ισραηλινά F-35 Εισχώρησαν Μέσα Στο Εναέριο Χώρο Tου Ιράν Χωρίς Να Εντοπιστούν Και Να Καταρριφθούν!

Το Μάιο του 2018 η IAF αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε ένα άγνωστο αριθμό από F-35, για να πραγματοποιήσουν μια άκρως επικίνδυνη «επιχείρηση αναγνώρισης» πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν!

Ο Ταξίαρχος Φραντζάντ Ισμαμίλι, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα από το 2010, απολύθηκε από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν  Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αφού διατήρησε μυστικό ότι τα F-35 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Ιράν, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Al Kuhajti Al Jarida.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “τα αεροσκάφη F-35” “εισχώρησαν στον εναέριο χώρο του Ιράν, και κινήθηκαν ψηλά πάνω από την Τεχεράνη, το Karajrak, το Isfahan, το Shiraz και το Bandar Abbas , φωτογραφίζοντας τα Συστήματα της Αεροπορικής Άμυνας του Ιράν.

Οι πηγές αναφέρουν ότι τα Συστήματα Αεροπορικής Άμυνας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου καί του Ρωσικού ραντάρ , δεν ανίχνευσαν την είσοδο και έξοδο των μαχητικών αεροπλάνων, και ότι ο Ismaili έκρυψε αυτές τις πληροφορίες από τον ανώτατο ηγέτη για να καλύψει την αποτυχία της υπηρεσίας του. Ωστόσο, οι Ιρανικές Μυστικές Υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι τα Ισραηλινά F-35 πραγματοποίησαν αυτή τη δοκιμή για να ελέγξουν την πιθανότητα μιας μη ανιχνευσημης επίθεσης στα Ιρανικά φυλάκια και βάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων φωτογράφησαν τις ευαίσθητες αυτές βάσεις, παρακάμπτοντας το ραντάρ του Ρωσικού συστήματος S-300.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Kuhajti Al Jarida, οι Ιρανικές Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη  κατάφεραν να φωτογραφίσουν τις υπόγειες βάσεις του Ιράν. Ο Χαμενεΐι, ο οποίος έλαβε τις πληροφορίες αυτές, υποπτεύεται τώρα μια συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, και ότι οι Ρώσοι έδωσαν στο Ισραήλ τούς μυστικούς κωδικούς του Ρωσικού ραντάρ στο Ιράν!

Ο Χαμενεί απάλλαξε από τα καθήκοντα τον Αρχηγό των Αντιαεροπορικών Αμυντικών Συστημάτων του Ιράν στις 29 Μαΐου, αντικαθιστώντας τον με τον αναπληρωτή Στρατηγό Alireza Sabahi-Fard.

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης     email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post