«Αποκλιμάκωση» αυτοί… τελευταία ευκαιρία προετοιμασίας για εμάς

«Αποκλιμάκωση» αυτοί… τελευταία ευκαιρία προετοιμασίας για εμάς

Έτσι κόντρα σε αυτα που μας λένε, γιατί δεν τους πιστεύουμε, γιατί μας την έχουν στημένη με τον απέναντι,  έτσι γιατί μερικοί περίεργα την είδαμε….. λίγο πριν ρίξουν το γενικό στην χώρα μας.

Μιας και η επικαιρότητα έχει καταντήσει κακογραμμένο σενάριο με την αποτυχία του δεδομένη, ας δούμε ένα tip  προετοιμασίας, ώστε όταν αυτό το σενάριο καεί στην χώρα μας, να έχουμε κάτι για να γεμίσουμε το στομάχι μας.

Δεν είμαι ειδικός στην επιβίωση, αν και μεγάλωσα σε νησιωτικό περιβάλλον ζω 20 χρόνια στην Αθηνα, αλλά το θέμα είναι ότι τα παρακάτω που θα πούμε τα δουλεύω ήδη σε αστικό περιβάλλον και νομίζω πως θα φανουν σε ορισμένους χρήσιμα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σε μια στιγμή  οπου αιφνίδια θα αναψεί το λαμπακι του πολιτισμου μας με την ένδειξη να δείχνει….”error”,  εκει που θα χρειαστεί για ένα διάστημα είτε να μην βγούμε έξω απο το σπιτι,  η τροφοδοσία των super markets στα μεγάλα αστικά κέντρα διακοπεί απότομα ή δημιουργηθούν οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ικανές να μας αφήσουν με το στομάχι άδειο, τα παρακάτω πιθανώς θα μας φανούν χρήσιμα. Και δεν είναι μόνο ένα στομάχι άδειο για μερικές ημέρες, είναι και οι συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας που μπορεί να συν-επικρατούν εκεί έξω τις μέρες εκείνες.

Και για να μπούμε κατευθείαν στο ψητό…

Φίλε μου,  θα χρειαστούμε δύο πράγματα, βασικά δυο συσκευές που καλο θα είναι κάθε σπίτι να τις έχει.

Ένα κάπως δυνατό μίξερ και ένα μίξερ ζυμωτής.

Το ένα συμπληρώνει το άλλο και τα δυο μαζί είναι ένας δυνατός συνδυασμός επιβίωσης.

Πριν πάμε στο παρασύνθημα να πούμε λίγο για την «φιλοσοφία» αυτού του πλάνου.

Με απλα λόγια κατασκευάζουμε έγκαιρα και από την ασφάλεια του σπιτιού μας  “σνακ” που μπορούν να γίνουν μερίδες επιβίωσης σε δύσκολες ώρες. Ώρες και μέρες που είπαμε παραπάνω.

Φιλοσοφία των δύσκολων αυτών ωρών λοιπόν είναι η φιλοσοφία του… παξιμαδιού.

Το παξιμάδι γίνεται η βάση μας και το συνοδεύουν δυο ισχυρά θρεπτικές παρασκευές με τις οποίες συνδυαστικά δημιουργείται ένα γεύμα πλήρες θρεπτικό με υδατανθρακες, πρωτεινες, βιταμίνες κλπ. που σε χορταίνει και σε κρατάει σε αυτή την κατάσταση παραπάνω από πολλά γεύματα.

Η πείνα φιλε είναι κακός σύμβουλος, για γενιες που δεν ξεορυν την σημασία τους και ειδικα όταν αυτη συνοδεύεται με εξωτερικούς παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας… ατομική, οικογενειακή…. εθνική.

Υπάρχει σιγουρα η περιπτωση,  όταν αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες, που ήδη έχουμε λάβει μια γεύση τους με τον…covid, εκδηλωθούν ταυτόχρονα…ίσως και να μην έχουμε όρεξη να φάμε και να πιούμε τίποτα  για κάποιες μέρες.(!!!)

 Η μεγάλη θλίψη και ο πόνος..ξέρεις…κόβουν την πείνα…την όρεξη..!

Αλλά ας μην πάμε εκεί, απλά θέλω να τονίσω και είναι καλο να έχουμε στο νου μας, ότι ακόμη και αν λύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσης, το ζήτημα της πνευματικής μας επιβίωσης είναι μεγαλύτερο και η πνευματική πείνα ίσως είναι χειρότερη της υλικής πείνας, όχι μόνο γιατί ευθύνεται για αυτό που βλέπουμε εκεί έξω, αλλά και γιατί τις ώρες εκείνες, ο άνθρωπος γίνεται επικίνδυνος για τους γύρω του.

 Κλεινει η παρένθεση και πάμε στο σημερινό μας θέμα.

Κατά αρχάς το χρηματικό ποσό για να αγοράσεις αυτά τα δύο μηχανήματα δεν είναι απαγορευτικό, αλλά σίγουρα κάποιοι ίσως να μην τους περισσεύουν.

Το καταλαβαίνω, πως να περισσεύει όταν ο βασικός μισθός είναι κάτω από  600 ευρώ και την ίδια ώρα μοιράζουν εκατομμύρια στα βρωμοκαναλα και βρωμο site  τύπου Ευαγγελάτου για να μας πουν την έκφραση «Μένουμε Σπίτι» και που μείναμε Σπίτι και που όταν μειωθήκαν τα κρούσματα ανοίξαμε τα σύνορα στον ΙΟ, και αυτό έγινε με την σύμφωνη γνώμη ειδικών, πολιτικών και επιστημόνων που τώρα θα γονατίσουν την ελληνική οικονομία με νέο lockdown. Οι επόμενες μαζικές συγκεντρώσεις  μηπως θα έπρεπε να ήταν έξω από τον Σκαι, ή τα γραφεία του Newsit  ή τα γραφεία του Πρώτου θέματος;;;;

Αυτοί δολοφονήσαν φιλε την χώρα μας,  σε απόλυτη συνεργασία, προφορική και οικονομική, με το πολιτικό σύστημα. Σε αυτά τα γραφεία ενημέρωσης έπρεπε να γίνονται οι συγκεντρώσεις, αλλά τώρα μάλλον είναι αργά.

Εν τω μεταξύ πήγαν να δολοφονήσουν τον Χίο, και όλα τα μεγάλα site το βούλωσαν μπροστά στις αποκαλύψεις του προχθές στο Μακελειό που πήγε μεγαλοδικηγόρος να τον δωροδοκήσει!!.

Μιλιά….δεν βγάζουν άχνα..!!!

Τέλος πάντων για να μην μιλήσω άσχημά και μπορώ να το κάνω με μεγάλη ευκολία, όποιος μπορεί αγοράζει αυτά τα δυο μηχανήματα, με ένα κόστος που κυμαίνεται στα 200 με 300 ευρω.

Πρέπει να αποτρέψουμε να γεννηθεί το ερώτημα εκείνες τις ώρες «Α και τώρα εγώ και το παιδί μου τι θα φάμε;;;» και να επικεντρωθούμε σε άλλα ζήτημα ασφάλειας.

Να αποτρέψουμε τον πανικό και τον τρόμο που θα κυριαρχήσει σε όσους δεν έχουν ετοιμαστεί για κάτι τέτοιο.  Και μαζί με εμάς, με την δική μας προετοιμασία θα μπορούν να αναπαυθούν και συγγενείς μας, οι γείτονες μας κλπ. Δηλαδή τις ώρες εκείνες να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες και για  ένα χ διάστημα.

Γιατί άλλο να είσαι στην επαρχία και άλλο π.χ. στην Αθηνά.

Λοιπόν εφόσον καταφέρουμε και πάρουμε αυτά τα δυο μίξερ, έπειτα τα πράγματα είναι πιο οικονομικά.

Και εδώ είναι η ουσία που θέλω να επικεντρωθούμε σήμερα.

Αφού έχουμε αυτά τα εργαλεία, έχουμε την δυνατότητα παρασκευής πολλών προϊόντων..!!

Θέλω να μείνω σε δυο και ο κάθε ένας ας βάλει την φαντασία του να δουλέψει.

Απλα πρέπει να βιαστούμε λίγο, όχι πανικός αλλά πρέπει να  κάνουμε όσο γρήγορα γίνεται, το κατά δύναμιν.

Λοιπόν, αν χρειαστούμε στα αστικά κέντρα να μείνουμε σπίτι και οι κανόνες εμπλοκής εκεί έξω έχουν αλλάξει, τότε φτιάχνουμε σπιτικά προϊόντα.

Πρώτον, με τον ζυμωτή,  πέρα από ψωμί και άλλες παρασκευές, μπορούμε να φτιάξουμε παξιμάδι.!!

Το παξιμάδι είναι δυο φορές ψωμί.!!!Από μόνη της είναι μία τροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά που έχει βγάλει με επιτυχία  από την δύσκολη θέση πολλές φορές την Ελλάδα και τους Ελληνες, όταν αυτοί κατά το παρελθόν αντιμετώπισαν  την πείνα.

Για το παξιμάδι, υπάρχουν πολλές συνταγές, βρίσκεις μια στα μέτρα σου την εκτυπώνεις και την έχεις.

Πάντως και πληροφοριακά, των Κυθήρων είναι το καλύτερο στην Ελλάδα.!!!

Οπότε από τα υλικά παρασκευής του παξιμαδιού, παίρνεις παραπάνω και μιλάμε για ελαιόλαδο, αλεύρι, μαγιά και αλάτι. Αυτά είναι τα υλικά, οπότε μπορείς να προμηθευτείς π.χ. ένα σακί αλεύρι, ένα κιλό μαγιά, παραπάνω λάδι και αλάτι.

Σε ολα τα υλικα υπαρχει μία διάκρεια ζωης 6μηνη περιπου, εκτος απο αλατι και λαδι που ειναι ας πούμε…αιώνια

Και μπορείς αν θες, αφου πετυχεις το παξιμαδι που θες, να ξεκινήσεις να φτιάχνεις και να αποθηκεύεις το παξιμάδι σε σακουλές αεροστεγώς κλεισμένες.

Αν πας αν αγοράσεις παξιμαδι, θες 2,50 την σακουλα και ποσο θα πάρεις, 200 σακουλες;; Αν μπορεις οκ, απλα αλλο να εχω κάτι που μπορω να παρασεκυάζω μονος μου και αλλο ειναι να ειναι το βρισκω στο ραφι του σουπερ μαρκετ που θα εξαντληθει πρώτο.

Οπότε έχεις ένα back up αλλά και την δυνατότητα εν καιρό ακραίων φαινομένων, να ξέρει σαν φτιάχνεις μονος σου αυτο που θα σε κρατάει χορτάτο και για ώρα.

Και εδώ πάμε στον υπέροχο συνδυασμό που θα μας καλύψει τι ώρες εκείνες.

Πάμε στο δευτερο μίξερ, ένα απλό μίξερ κάπως δυνατό ώστε να μπορεί να κτυπήσει αρκετά καλά τα συστατικά.

Με αυτο το μίξερ λοιπόν θα παρασκευάσουμε σπιτικά προϊόντα που θα συνοδεύσουν το παξιμάδι. Και αν από μόνο του το παξιμάδι είναι μια ιδανική τροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά, πόσο μάλλον μετατρέπεται σε ένα super food όταν συνδυαστεί με φυστικοβουτυρο ή ταχίνι.(!!!)

Επέλεξα αυτά τα δυο προϊόντα γιατί παρασκευάζονται πολύ απλα και είναι οικονομικά, γιατί κάποιος θα πει θα πάω να πάρω 50 βάζα από το κάθε ένα. Σε σύνολο 100 βάζων, θες περίπου 500 εύρω. Είναι πανάκριβα και τα δυο.

Οπότε προμηθευόμαστε την πρώτη ύλη, φυστικι και σουσάμι και λάδι,  παραπάνω ποσότητα μιας και περιμένουμε «αναταράξεις» και τα έχουμε σπίτι μας, μια πρώτη ύλη που και αυτη δεν φθείρεται εύκολα.

Η παρασκευή τους είναι απλή και οικονομική σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στο εμπόριο. Τιμές που… αν πειράξουν τους δείκτες πετρελαίου (Μάικ;;;; ) θα ανατιμηθούν όλα τα προϊόντα.!!

 Όπως βλέπεις λοιπόν έχουμε μεγάλη ποικιλία υποθέσεων  που μπορεί να πάνε στραβά και θα πρέπει τουλάχιστον να καλύψουμε όσα κενά μπορούμε με τις δίκες μας δυνάμεις και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε να τα καλύψει ο Θεός.

Εδώ είναι δύο βίντεο παρασκευής φυστικοβούτυρου ή ταχίνι, όπου καταγράφεις τι χρειάζεται και το προμηθεύεσαι.

Μπορούμε να φτιάχνουμε και να αποθηκεύουμε σε βαζάκια για κάποιο διάστημα, κρατάνε,  αλλά αν έχουμε την πρώτη υλη μπορούμε σε εκτακτη αναγκη να κατασκευάσουμε από την ασφάλεια του σπιτιού μας προϊόντα που μπορούν καλύψουν σε έναν μεγάλο βαθμό τις ημερήσιες διατροφικές μας ανάγκες.

Και θα μου πεις τώρα κάθε μέρα θα τρώμε παξιμάδι με ταχίνι;

Κοίτα, δεν θα εχουμε και πολλες επιλογες, στην πείνα του 40′ έτρωγαν… ποντίκια.

Κάθε μέρα θα τρώμε ναι αυτο ή κατι αλλο που θα έχουμε εφευρει, και θα κάνουμε φαρδιά πλατιά τον σταυρό μας που κάποιοι άλλοι, που δεν άκουσαν,  σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας ή του πλανήτη θα καταναλώνουν ποντίκια… σκύλους…γάτες…..τα ίδια τους τα κατοικίδια.

Αυτά έχουν συμβει στο παρελθόν και το παρελθόν αυτή την στιγμή που μιλάμε γίνεται downloading στο μέλλον μας και σχηματίζει ένα αφιλόξενο και αποκρουστικό παρόν.

Και φαντάσου να προλάβουν να μολύνουν και την διατροφική μας αλυσίδα, αυτό που είπαμε πριν λίγο καιρό, ότι #δεν ένας ο ιός#δεν είναι ένα το μέρος, ότι δηλαδή σχεδιάζουν να μολύνουν σε κάποια κράτη  το… κρέας.

Οπότε οι διατροφικές μας επιλογές θα μειωθούν δραματικά.

Όπως και να έχει, σκέψου ότι ένα πρωί ξυπνάς, βγάνεις έξω και βλέπεις ότι η μεγάλη μηχανή του πολιτισμού μόλις έσβησε.

Άδεια σούπερ μαρκετ,  λεηλατημένα ψιλικατζίδικα και πήγες τροφοδοσίας κυριολεκτικά ξεχαρβαλωμένες, εκεί φιλε μου αν δεν έχεις την σιγουριά του σπιτιού σου τα πράγματα ζορίζουν.

Και αν είσαι σαν και εμένα που τρώει τέσσερις φορές την ημέρα…….αστό!!

Επειδή όλο αυτό το διάστημα πειραματίστηκα διατροφικά με τους παραπάνω συνδυασμούς, παξιμάδι φυστικοβούτυρο ή ταχίνι επιβεβαιώνω προσωπικά την δυναμική αυτών των συνδυασμών και απλα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

Θα κάνω μάλιστα και μια προσπάθεια να ζητήσω προσφορές από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ώστε να μας δώσουν αυτά τα δυο μηχανήματα μαζί και σε προσφορά και φυσικά να είναι αξιολογά και όχι της μια μέρας εργαλεία.

Τώρα τι θα καταφέρω ή αν θα δεχθούν κάτι τέτοιο αυτό δεν το γνωρίζω και θα επιστρέψω με αυτό εφόσον υπάρχει θετική εξέλιξη.

 Υ.Γ

1.Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο χέρι, πριν πάρω ζυμωτή, ζύμωνα στο χέρι και πέρα από κουραστικό είναι χρονοβόρο και το τελικό προϊόν δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα βάλεις στο μίξερ. Συνυπολόγισε ότι ίσως θα χρειάζονται και άλλοι ψωμί ή παξιμάδι και κάθε μέρα.

2 Αλεύρι και λάδι παιδιά, απαραίτητα ακόμη και αν χρειαστεί  με το χέρι ζύμωμα…ή τι να τον κάνεις τον ζυμωτή άδειο;

3 Αυτά.

ΤΑ ΒΙΒΤΕΟ ΕΔΩ http://www.minitrue.gr/

Share this post