Απόρρητη Κινεζική Έκθεση προειδοποιεί: Πάμε προς Παγκόσμια ένοπλη σύρραξη (ΒΙΝΤΕΟ).

Απόρρητη Κινεζική Έκθεση προειδοποιεί: Πάμε προς Παγκόσμια ένοπλη σύρραξη (ΒΙΝΤΕΟ).

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ

ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΘΑ

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΕ «ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ», ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα από το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας σε κορυφαίους ηγέτες του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Xi Jinping και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το παγκόσμιο αντι-κινεζικό κλίμα είναι στο υψηλότερο σημείο από την εποχή της καταστολής στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.
Ως αποτέλεσμα, το Πεκίνο αντιμετωπίζει ένα κύμα αντι-κινεζικού συναισθήματος, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την πανδημία και πρέπει να προετοιμαστεί για ένα χειρότερο σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο παγκόσμιων δυνάμεων, σύμφωνα με πηγές που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της αναφοράς και αρνήθηκαν να πουν περισσότερα στο reuters, λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
Η έκθεση εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων της Κίνας (CICIR), ένα think tank που συνδέεται με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας, το κορυφαίο όργανο πληροφοριών της Κίνας.
Το CICIR, είναι μια δεξαμενή σκέψης μεγάλης επιρροής που μέχρι το 1980 ανήκε στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας και συμβουλεύει την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.
Ωστόσο, η παρουσίαση της έκθεσης δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το Πεκίνο την απειλή μιας αυξανόμενης αντίδρασης, που θα μπορούσε να απειλήσει αυτό που βλέπει η Κίνα, ως στρατηγικές επενδύσεις στο εξωτερικό και την άποψή της για την ασφάλεια της, σύμφωνα με το Reuters.
Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούνται ότι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, με βαθύτερα σημεία δυσπιστίας και τριβής, τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για αθέμιτες εμπορικές και τεχνολογικές πρακτικές, τις διαφορές για το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τις αμφισβητούμενες περιοχές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και φυσικά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πιστεύεται ευρέως στο Πεκίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συγκρατήσουν την ανερχόμενη Κίνα, η οποία έχει γίνει πιο δυναμική παγκοσμίως, καθώς η οικονομία της έχει αναπτυχθεί.
Η εφημερίδα reuters κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί την άνοδο της Κίνας ως απειλή οικονομικής και εθνικής ασφάλειας, και πρόκληση για τις δυτικές δημοκρατίες, όπως αναφέρουν πολίτες.
el.gr

Share this post