Αρχηγός Π.Ν. Λιβύης: «Θα εξαλείψουμε κάθε τουρκική επίθεση – Συνεργαζόμαστε με τον ελληνικό στόλο» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχηγός Π.Ν. Λιβύης: «Θα εξαλείψουμε κάθε τουρκική επίθεση – Συνεργαζόμαστε με τον ελληνικό στόλο» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Φιλέλληνας Ναύαρχος της Λιβύης «ξαναχτύπησε» με δηλώσεις που εμπλέκουν και το Ελληνικό Ναυτικό.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό aawsat, ο Διοικητής του στόλου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ferec el-Mehdevi, δήλωσε πως οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ είναι πλήρως έτοιμες να αποκρούσουν μία τουρκική επίθεση.

Μάλιστα ο φιλέλληνας Ναύαρχος ανέφερε και την ανάμειξη του Ελληνικού Στόλου, με τον οποίο, όπως υποστήριξε, βρίσκεται σε συνεχή επαφή.

Ας δούμε τι δήλωσε επ’ακριβώς ο Λίβυος Ναύαρχος:

«Με πρώτες τις αεροπορικές δυνάμεις, υπάρχει σε διάφορα τμήματα του στρατού ένας απόλυτος συντονισμός. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, διαθέτει την ισχύ να εξαλείψει οποιαδήποτε απειλή ή στόχο που θα τον εμπόδιζε από το να απελευθερώσει την Τρίπολη από τις μονάδες των τρομοκρατών.

Επίσης διαθέτει την ισχύ για να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση.

Οι αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις της Λιβύης για να παρακολουθούν επί 24ώρου τα πλοία που έρχονται από τουρκικά λιμάνια, συνεργάζονται με τον ελληνικό στόλο. Θα υπάρξει , άμεση επέμβαση αν κάποιο ύποπτο πλοίο πλησιάσει πόλεις στην δυτική Λιβύη και ιδιαίτερα σε Μισράτα και Τρίπολη.

Έστω και αν δεν είναι δύσκολο για τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις να βυθίσουν αυτά τα πλοία, υπάρχουν ακόμη καλύτερες επιλογές.

Η ακινητοποίηση αυτών των ύποπτων πλοίων θα αποδείξει στην κόσμο την σοβαρότητα των προειδοποιήσεων μας. Επίσης θα αποκαλύψουν το πόσο σοβαρές είναι οι δηλώσεις περί αποστολής όπλων και τρομοκρατών από την Τουρκία. Μεταξύ αυτών των τρομοκρατών βρίσκονται και μέλη της ISIS» .

.

Οι αντιδράσεις στα πρώτα τουρκικά ΜΜΕ μετά από τις τοποθετήσεις του Λίβυου Ναυαρχου είναι ενδεικτικές:

(screenshot)

Οι παραπάνω δηλώσεις του Λίβυου Ναυάρχου, έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την αποδοχή από πλευράς λιβυκής κυβέρνησης της πρότασης Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων (Δείτε ΕΔΩ).

Θυμίζουμε πως ο φιλέλληνας Ναύαρχος έχει δηλώσει και σε ελληνικά τηλεοπτικά μέσα τόσο την αγάπη του για την χώρα μας όσο και την προθυμία του να βυθίσει τα τουρκικά πλοία που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν σε λιβυκά χωρικά ύδατα.

Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξελίξεις καθώς επίσης και την πιθανή ελληνική εμπλοκή σε μία κλιμάκωση που κάθε άλλο παρά απίθανη φαίνεται αυτή την ώρα:

(φωτο:eurokinissi)

https://www.el.gr

Share this post