«Ας κάνουμε το Αιγαίο…Β.Συρία»! Η επιχείρηση των Τούρκων που είναι καταδικασμένη να αποτύχει

«Ας κάνουμε το Αιγαίο…Β.Συρία»! Η επιχείρηση των Τούρκων που είναι καταδικασμένη να αποτύχει
Όνειρα θερινής νυχτός από τους Τούρκους…

Βάλανε «στο μάτι» το Αιγαίο οι Τούρκοι και θεωρούν πως οι ένοπλες δυνάμεις τους θα κάνουν…περίπατο στην Ελλάδα.

Τις φαντασιόπληκτες αυτές ιδέες μοιράζεται σε σημερινό της πρωτοσέλιδο μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία τουρκικές εφημερίδες, η “Γενί Σαφάκ”.

Γνωστή για το ανθελληνικό της ντελίριο, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα προτείνει μία στρατιωτική επιχείρηση στο μοντέλο της «Εαρινής Ασπίδας» που εφήρμοσαν οι ΤΕΔ (τουρκικές ένοπλες δυνάμεις) φέτος στη Βόρεια Συρία:

«Η ασπίδα θα στηθεί στη Γαλάζια Πατρίδα – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να δημιουργήσει μια defacto κατάσταση».

Μάλιστα οι Τούρκοι…στρατιωτικοί αναλυτές είναι τόσο σίγουροι για την επιτυχία που θα έχει η επιχείρηση αυτή που εξέδωσαν και χάρτη με το status quo που θα επιβάλλουν στους Έλληνες.

Αγνοώντας ΠΑΝΤΕΛΩΣ την ελληνική δύναμη πυρός που μπορεί όχι μόνο να αποκρούσει τυχόν τουρκικές επιθέσεις αλλά και να επιφέρει βαριά πλήγματα εκατοντάδες χιλιόμετρα βαθιά στην Μικρά Ασία, η τουρκική εφημερίδα στο παραλήρημά της συνεχίζει:

«Η ασπίδα αυτή τη φορά θα στηθεί στην γαλάζια πατρίδα. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να τη στήσει στην πράξη. Στο επίκεντρο της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το νομικό status των αμφισβητούμενων νησιών. Η Ελλάδα διαμέσου αυτών των νησιών επιδιώκει να κυριαρχήσει σε μία ευρεία περιοχή στη Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ειδικοί αναφέρουν πώς η κυριαρχία των Δωδεκανήσων από νομική σκοπιά, πλέον έχει φτάσει να μην ανήκει στην Ελλάδα και σχολιάζουν πως “σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Τουρκία στο θέμα των Δωδεκανήσων έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει κατάσταση στην πράξη. Με διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να αποσπαστεί κάτι από την Ελλάδα. Με μια στρατιωτική επιχείρηση του τύπου “Θαλάσσια Ασπίδα Νησιών” δημιουργώντας μια ντε φάκτο κατάσταση, μετά μπορεί να την επιβάλει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

el.gr

Share this post