Αυτές είναι οι νέες μας ταυτότητες με το «σούπερ-τσιπάκι» – Πως θα μοιάζουν

Αυτές είναι οι νέες μας ταυτότητες με το «σούπερ-τσιπάκι» – Πως θα μοιάζουν
Έρχονται το 2021 και θα έχουν τον μοναδικό αριθμό που θα παίρνουν όλοι, όταν γεννιούνται…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Για τις νέες ταυτότητες, που θα μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Μιλάμε πολύ για τις νέες ταυτότητες γιατί για να μπορούμε να κάνουμε ψηφιακές υπηρεσίες θα πρέπει να μπορούμε να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας. Άρα πρέπει να ξέρει το σύστημα ότι είμαι όντως εγώ και γι’αυτό χρειαζόμαστε ταυτότητες νέου τύου», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη αλλαγή ταυτοτήτων υπογράμμισε πως οι υφιστάμενες παραπέμπουν στην δεκαετία του 1960 και του 1970, προσθέτοντας ότι αποτελεί δέσμευσή του εντός των επομένων ολίγων εβδομάδων θα προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021.

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες;

«Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μια φωτογραφία, η οποία θα είναι έγχρωμη, όπως είναι σε άλλες χώρες. Αν δει κανείς πώς είναι οι ταυτότητες σήμερα στην Κύπρο, δεν έχουν έγχρωμες φωτογραφίες αλλά μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες και σε αυτές αναγράφονται τα στοιχεία που έχουμε σήμερα και θα προστεθεί και ένας αριθμός, ο οποίος έχουμε ήδη ανακοινώσει, ότι θέλουμε οι πολλοί αριθμοί που έχουμε να γίνουν ένας, για να μην ταλαιπωρούμαστε», ανέφερε ο υπουργός.

«Αυτή την στιγμή έχουμε και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πρέπει κανείς να θυμάται και μια σειρά άλλων αριθμών και ο στόχος που έχουμε είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τους ενοποιήσουμε όλους. Θα ανακοινώσουμε σύντομα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

«Είναι τεχνικό πιο πολύ ξέρετε αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προφανώς αυτός ο αριθμός θα γράφεται και στην ταυτότητα και θα αλληλεπιδρούμε με το Δημόσιο με αυτόν τον αριθμό. Γιατί ο αριθμός της ταυτότητας, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. Αν χάσεις την ταυτότητά σου, αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε. Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε», κατέληξε ο υπουργός.

Οι νέες έγχρωμες ταυτότητες, λοιπόν, που θα εμπεριέχουν τον «μοναδικό αριθμό», τον οποίο θα λαμβάνουν οι Έλληνες, όταν γεννιούνται, θα αντικαταστήσουν τις σημερινές που βασίζονται σε τεχνολογία της δεκαετίας του ’60. Θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες και γιατί όχι αργότερα να χρησιμοποιούνται και για τις ιδιωτικές συναλλαγές μας.

«Καρδιά» των νέων ταυτοτήτων θα είναι το σούπερ-τσιπ που θα φέρουν και το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου τους: ονοματεπώνυμο, φορολογικά, ασφαλιστικά ακόμα και την άδεια οδήγησης.

Το εν λόγω τσιπ, θα διευκολύνει τον πολίτη στις συναλλαγές του με το κράτος, δηλαδή με τις υγειονομικές υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, στις ηλεκτρονικές τραπεζικές του συναλλαγές, στην υπογραφή συμβάσεων, ακόμα και στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία που συναντάμε και στις σημερινές όπως το ονοματεπώνυμο ενώ θα προστεθούν ο αριθμός της ταυτότητας και ο εθνικός αριθμός αναγνώρισης, ο επονομαζόμενος και αριθμός φορολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Με αυτόν ο πολίτης θα αλληλεπιδρά με το Δημόσιο και θα τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή.

Και επειδή οι κάρτες χάνονται, γιατί όχι να μην αντικατασταθούν από εμφυτευμένους σκληρούς δίσκους, οι οποίοι θα λειτουργούν ως «μέσο συναλλαγών και ταυτοποίησης».

Η τεχνολογία είναι χρήσιμη, αρκεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και να μην περάσει σε ύποπτα χέρια.

Επομένως αντί επιλόγου, παραθέτουμε εκ νέου απόσπασμα, από άρθρο μας στις 11. Ιουλίου 2019:

Η τεχνολογία θα οργανωθεί, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, προς όφελος των πολιτών, σε αντίθεση με τις αριστερόστροφες πρακτικές που την χρησιμοποιούν εις βάρος της κοινωνίας.

Εδώ βρίσκεται ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ:

Όπως και στο κόμμα του Τραμπ, έτσι και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη με αριστερόστροφες απόψεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει (ελπίζουν στην Πειραιώς) τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εφαρμοστεί η δεξιόστροφη πολιτική των δεξιών στελεχών της και να επικρατήσει ως κεντρική πολιτική του κόμματος (οικονομία, μεταναστευτικό, εθνικά, κοινωνία κτλ.).

Η αριστερή αντιπολίτευση παραμονεύει ανά πάσα στιγμή να πάρει την εξουσία στα χέρια της. Σε περίπτωση δε, που επανέλθει στην εξουσία, τότε θα βρει την τεχνολογία στην Ελλάδα ανεπτυγμένη, άπαξ και η ΝΔ πράγματι την βελτιώσει.

Και τότε δεν αποκλείεται οι υποδομές, που θα έχουν ως σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα, η οποία προσφάτως έστειλε συμβούλους στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα… επιτεύγματά της (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η ΝΔ έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο, προκειμένου αφενός να προωθήσει την δεξιά πολιτική ως κεντρική θέση του κόμματος, παρακάμπτοντας τις όποιες αριστερόστροφες αντιδράσεις, εντός των τειχών της, αφετέρου να πείσει με το έργο της ακόμα περισσότερους πολίτες πως αξίζει να παραμείνει στην εξουσία και μετά την τετραετία, ώστε να παράξει έργο και να μην δώσει τα ηνία ξανά στην Αριστερά.

 

/https://www.el.gr/

Share this post